Locatie

Boerderij Klarenbeek

Werken in het groen

Ouderkerkerdijk 225, Amsterdam

(020) 610 18 08
Een akker met groenten en bloeiende bloemen langs een pad van gras. Daarboven heldere blauwe lucht met witte wolken.

Boerderij Klarenbeek is een mooie plek gelegen aan de Amstel waar je kan werken in het groen. Hier werk je op de kwekerij, waar groenten worden verbouwd en zaden en planten worden gekweekt.

Op Klarenbeek verwerken wij ook onze eigen groente en fruit in lekkere eetbare en drinkbare producten.

Goed om te weten

 • Je vindt boerderij Klarenbeek op een prachtige groene plek net buiten Amsterdam. Veel mensen fietsen in de zomer langs Klarenbeek om een kopje koffie te drinken met wat lekkers erbij.

  Jij kunt bij Klarenbeek werken in het groen, maar je kunt ook een leerwerktraject volgen voor hovenier en leren werken in een winkel of in de horeca.

  We spreken met je af of je liever alleen werkt of in een groep met collega's. Wij kijken dan ook naar wat bij jou past. En er zijn natuurlijk altijd medewerkers van Cordaan die je helpen bij je werk.

 • Je leert hoe je planten kunt kweken in potten, hoe je gewassen zaait en hoe je onkruid moet schoffelen.

  Als de groenten rijp zijn, ga je ze oogsten. Zo leer je ze ook goed herkennen. En samen maken we daarvan soep, jam en taarten.

  Je kunt ook in de winkel werken, waar je koffie en lekkers kunt serveren aan bezoekers. Maar je kunt er ook de groenten en planten verkopen die je zelf hebt gekweekt.

 • Als je ervan houdt om lekker buiten te zijn, is Klarenbeek echt iets voor jou. Je moet het niet erg vinden als als het soms regent of koud is. Dat hoort bij werken op een boerderij.

  We kweken veel planten, groente en fruit. Het werk dat je doet, verschilt per seizoen.

  Zorgboerderij Klarenbeek ligt aan een populaire fietsroute. Er komen vaak bezoekers die wat willen drinken of in de winkel iets willen kopen. Het is fijn voor jou als je daar goed mee om kunt gaan.​

Een akker met verse groenten met daarvoor houten palen omheining en houten bordjes met namen van groenten erop geschilderd.
Houten kistjes naast elkaar met daarin groenten zoals bieten en sla.
Een plastic bakje vol met rode aalbessen.

Aanmelden

 1. 1 Je vertelt ons wat je wil

  Bel met onze afdeling Instroom via (020) 229 00 88 om te vertellen wat je graag wil.

 2. 2 Indicatie aanvragen

  Je hebt een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Wij kunnen je helpen, als je die nog niet hebt.

 3. 3 Kennismaken

  We gaan voor jou op zoek naar de beste plek. Je maakt kennis met onze begeleiders en met je collega's. En dan kun je al snel aan de slag.

Contact

Adres

Ouderkerkerdijk 225, 1096 CR Amsterdam
Tel (020) 610 18 08

Deze locatie is toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Bereikbaarheid

Klarenbeek is goed bereikbaar met de auto. Je kunt gratis parkeren. De boerderij is met het openbaar vervoer niet goed bereikbaar. Vanaf de dichtstbijzijnde bushalte Nieuw Herlaer is het 15 minuten lopen.

Je kunt 's ochtends om half negen meerijden met een pendelbus van Cordaan, die vanaf het Amstelstation naar Klarenbeek rijdt. Om drie uur 's middags rijdt de pendelbus terug naar het Amstelstation.

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl