Locatie

Houtwerkplaats Amsterdam

Ambachtelijk werken

Keienbergweg 41-45, Amsterdam

(020) 8860330
Iemand met een blauwe blouse graveert letters in een houten doos met een houtbrander. Voor de houten doos liggen houten cijfers. Ernaast staat een open houten kistje.

In de houtwerkplaats maak je producten voor de verkoop, restaureer je oude meubels en verwerk je oud pallethout tot nieuw bruikbaar hout.

Veel producten zijn bedoeld voor onze winkel Bijzonder Amsterdams. Daar verkopen wij bijvoorbeeld kinderspeelgoed, houten meubels en zelfs scheidingswanden voor op locaties.

Goed om te weten

 • In de houtwerkplaats maak je veel dingen die van hout zijn. Dat doe je door te zagen, schuren, lakken, kloven en te demonteren.

  Je werkt natuurlijk met allerlei gereedschap en machines, waar je ook voorzichtig mee moet omgaan.

  Wij werken in de Houtwerkplaats zorgvuldig en veilig. Je moet goed met je collega's samenwerken.

 • Je werkt in een grote werkplaats met machines en gereedschap. Je werkt in een groep en de begeleiding is altijd aanwezig.

  Wij werken met de methodiek Leerlijnen waarmee je vakvaardigheden kunt leren. Er zijn verschillende werkzaamheden waarin jij je kunt ontwikkelen. Hiervoor kun je ook een certificaat halen.

  Opleidingen die hierop aansluiten zijn: Assistent bouwen, wonen en onderhoud (MBO1) en Meubelmaker (MBO2). Als je je verder ontwikkelt, is het mogelijk om individueel begeleid werk of betaald werk te gaan doen.

 • Voor het werk in de houtwerkplaats is het handig als je goed kunt staan en lopen en dus niet in een rolstoel zit. Ook moet je goed met je handen kunnen werken.

  De houtwerkplaats is een grote open ruimte met veel geluid. Dat komt door de machines en de werkzaamheden. Je krijgt een koptelefoon op om je gehoor te beschermen, maar het helpt als je goed tegen geluid kan.

  Als deelnemer maak of restaureer je producten en samenwerken hoort daar bij. Soms doen wij ook een houtproject bij een klant. Je kunt daaraan meewerken.

Bijzonder Amsterdams - Maker Dennis in de houtwerkplaats

Aanmelden

 1. 1 Je vertelt ons wat je wil

  Bel met onze afdeling Instroom via (020) 229 00 88 om te vertellen wat je graag wil.

 2. 2 Indicatie aanvragen

  Je hebt een indicatie nodig vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning. Wij kunnen je helpen, als je die nog niet hebt.

 3. 3 Kennismaken

  We gaan voor jou op zoek naar de beste plek. Je maakt kennis met onze begeleiders en met je collega's. En dan kun je al snel aan de slag.

Contact

Adres

Keienbergweg 41-45, 1101 EX Amsterdam
(020) 8860330

Bereikbaarheid

Keienbergweg is te bereiken met bus 300 richting Haarlem (Halte Holterbergweg) of bus 171 richting Aalsmeer (halte De Entree) vanaf station Bijlmer Arena. Vanaf Bijlmer Arena is het ongeveer 15 minuten lopen naar de Keienbergweg.

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl