Snelleveldstraat
Beschermd wonen in een groep met begeleiding dichtbij
Welkom
In de Snelleveldstraat kun je wonen in een eigen appartement met begeleiding dichtbij. Hier kun je op adem komen en in een veilige omgeving werken aan je herstel.
Wat vind je bij ons?
Je kunt bij ons wonen in een woongroep. Je hebt dan een eigen zit-slaapkamer en deelt een gezamenlijke woonkamer, het sanitair en de wasmachine met je medebewoners.
Je kunt ervoor kiezen om samen met je medebewoners het huishouden te doen. Dan doe je bijvoorbeeld samen boodschappen en kook je samen.
Met een persoonlijk begeleider kijk je welke begeleiding je nodig hebt en maak je afspraken hierover. Je krijgt de rust en tijd om aan je persoonlijke doelen te werken.
We begeleiden je bij vragen over je leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk en psychisch welzijn. Daarnaast kunnen we je ook begeleiden op het gebied van persoonlijke relaties en dagactiviteiten. En we helpen je om actief te zijn in de samenleving.
Je bepaalt helemaal zelf wat je overdag wilt doen. We organiseren hier regelmatig activiteiten en uitstapjes en we besteden veel aandacht aan sport en bewegen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van ons dagbestedingsaanbod bij jou thuis.
Als je wilt, helpen we je bij het vinden van werk of een leuke hobby.
Gezond en lekker eten is belangrijk. Met het leefgeld dat je krijgt, kun je voor jezelf een voedzame maaltijd regelen. Samen met je persoonlijk begeleider kijk je hoe je dat kunt doen. Wil je bijvoorbeeld meedoen aan onze wekelijkse kookgroep of kook je liever zelf?
Verbonden met de buurt
Onze bewoners zijn gemiddeld 30 jaar oud. Ze wonen hier al geruime tijd en voelen zich verbonden met de buurt. We delen graag onze eigen dag in en gaan regelmatig de deur uit voor een uitstapje of een gezamenlijke activiteit. En we zitten graag in onze prachtige tuin!
Veelgestelde vragen
Kosten voor levensonderhoud betaal je altijd zelf. Datzelfde geldt voor de zorgverzekering die je afsluit voor ziektekosten.
Als je beschermd woont, krijg je leefgeld. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de aanvullende diensten die je kiest, naast datgene wat al vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet langdurige zorg (Wlz) wordt vergoed.Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf moet betalen.
Ja, er is een wachtlijst. Het is helaas niet mogelijk om te zeggen hoelang het duurt voordat je hier kunt komen wonen. Dat is namelijk van heel veel factoren afhankelijk. Neem hierover contact op met het Cliënten Servicebureau.
Als je beschermd woont, heb je een beschikking nodig uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of een indicatie van de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Je betaalt hierbij wel verplicht een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van je inkomen of uitkering.
Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het Centraal Administratie Kantoor.
Aanmelden doe je zo
1 Gesprek met behandelaar
Kom jij in aanmerking voor beschermd of begeleid wonen? Bespreek dan met je behandelaar welke woonvorm het beste bij jouw persoonlijke situatie en ondersteuningsbehoefte past.
2 Rondleiding
Wil je hier komen wonen? En de sfeer proeven en zelf ervaren hoe het er hier aan toe gaat? Bel dan om een afspraak te maken voor een rondleiding.
3 Aanmelden
Aanmelden voor beschermd wonen kan op twee manieren: 1) Via de Centrale Toegang van de gemeente, zie de website. 2) via ons aanmeldformulier
Contact
De Snelleveldstraat ligt middenin woonwijk Holendrecht en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Neem de metro richting Gein en stap uit bij halte Reigersbos. Vanaf hier is het nog maar een klein stukje lopen.
Adres
Snelleveldstraat 37hs
1107 VS Amsterdam
(020) 567 37 00
Heb je een vraag?
Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 9 en 16 uur bellen. Je kunt ons ook een e-mail sturen.
Cliënten Servicebureau
T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddelingvgzenggz@cordaan.nl