Een deelnemer van Clubhuis Noord heeft een wasmand vast en lacht vriendelijk. Twee vrolijke begeleiders kijken met een vertederde blik naar de man. Wat fijn dat hij ons helpt met wassen!

Participatie

Woon jij vanwege een psychische kwetsbaarheid bij Cordaan? Vind je het belangrijk om je dagen op een zinvolle en leuke manier in te vullen? Maak dan gebruik van ons gevarieerde activiteitenaanbod. Dat kan bij je eigen woonlocatie, in de buurt of in de stad...

Vertel ons wat je leuk vindt. Dan gaan wij voor jou op zoek naar een leuke, passende activiteit. Daarbij kunnen we kiezen uit activiteiten binnen de locatie, activiteiten in de buurt en uit betaald werk.

 • Activiteiten binnen je locatie: samen met participatiecoaches bedenken en organiseren we leuke, zinvolle activiteiten voor onze bewoners.

 • Activiteiten buiten je woonlocatie: onze coach gaat samen met jou op zoek naar een passende activiteit in de buurt. Iets doen buiten je vertrouwde woon- en leefomgeving is natuurlijk spannend, maar maakt je wereld ook een stukje groter en leuker.

 • Ben je toe aan een betaalde baan? Dan kunnen onze IPS-coaches helpen en bemiddelen op dat voor elkaar te krijgen. Met ons uitgebreide netwerk van werkgevers is er heel veel mogelijk.

Veelgestelde vragen

 • Deze ondersteuning is er voor mensen die vanwege een psychische kwetsbaarheid bij Cordaan wonen. Je krijgt ondersteuning van een participatiecoach die werkzaam is binnen jouw woonlocatie.

 • Deze ondersteuning kost jou niets, de gemeente of het zorgkantoor betalen de kosten.

 • Ja, om jou activiteiten en ondersteuning aan te kunnen bieden heb je wel een indicatie nodig. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Of je kunt aan je participatiecoach vragen om de indicatie voor jou aan te vragen.

 • Onze participatiecoaches kunnen jou helpen om de dagen op een leuke en zinvolle manier in te vullen. We gaan daarbij uit van jouw wensen en persoonlijke voorkeuren. Dat doen we aan de hand van de volgende thema's:

  • Betekenisvol werk: wat geeft jou voldoening?

  • Vrije tijd: wat doe je graag om te ontspannen?

  • Sociale contacten: bij wie voel jij je prettig? 

  • Talentontwikkeling: waar ben je goed in en wat geeft energie?

  • Gezondheid: wat helpt jou om gezonder te leven?

 • Naast activiteiten op en rondom de locatie kun je bij ons ook deelnemen aan activiteiten in de buurt of in de stad. Altijd onder begeleiding van onze coach. Daarbij kun je kiezen tussen individuele activiteiten en activiteiten in groepsverband.

  Denk bijvoorbeeld aan de volgende activiteiten:
  - Kookles
  - Tekenen en schilderen
  - Tuinieren
  - Sport- en beweegactiviteiten
  - Buurtactiviteiten
  - Arbeidsmatige activiteiten

"Ik verzorg hier elke week een leuke sportactiviteit. Het voelt geweldig om medebewoners te helpen om fitter en gezonder te worden. Dat maakt mij trots."
Arjan Deelnemer Dagbesteding

Aanmelden doe je zo

 1. 1 Aanmelden?

  Is niet nodig want de ondersteuning en activiteiten maken onderdeel uit van de woonzorg van Cordaan.

 2. 2 Kennismaking

  Je woonbegeleider kan jou in contact brengen met de participatiecoach van de locatie voor een nadere kennismaking.

 3. 3 Vragen?

  Woon je bij Cordaan en heb je een vraag over ons werk- en dagbestedingsaanbod? Neem dan contact op met afdeling instroom via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

Twee figuren staan in te praten. De een geeft een kopje koffie aan de ander. Ze hebben een open blik

Heb je gevonden wat je zocht?

Heb je een vraag? Je kunt ons bellen op werkdagen tussen 9 en 5 uur. Je kunt ook een e-mail sturen.

Instroom werk en dagbesteding

T: 020 229 00 88
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl