Participatie GGZ

Woon je bij Cordaan? Dan vind je het waarschijnlijk, net als ieder ander mens, prettig dat je een daginvulling hebt die bij je past en die recht doet aan jouw talenten en mogelijkheden. Daarom organiseren wij een diversiteit aan activiteiten op de locatie, maar ook in de wijk. Samen met jou zoek we naar datgene wat jij betekenisvol vindt en ondersteunen je daar waar nodig.

Bijdragen aan herstel

Bij Cordaan GGZ werken wij vanuit de herstelvisie. Herstelgericht werken is het bevorderen van het herstelproces zodat je binnen jouw mogelijkheden zo goed mogelijk kunt functioneren. Herstel zien wij als een persoonlijk proces waarbij bepaalde onderdelen van je leven veranderen om een leven te kunnen leiden dat meer mogelijkheden biedt en voor jou betekenisvol is. We onderscheiden klinisch herstel (herstel van de klachten), persoonlijk herstel (krijgen van meer zelfvertrouwen en inzicht) woonherstel (wonen op de locatie vormgeven) en maatschappelijk herstel (participeren, het realiseren van een daginvulling). Het team van participatiecoaches ondersteunen bij het maatschappelijk herstel.

Hierin werken we vanzelfsprekend samen met de woonbegeleiders van Cordaan, met als uitgangspunt om iedere bewoner die dat wil te ondersteunen bij het realiseren van een waardevolle daginvulling.

Participatiecoaches

Voor ondersteuning bij een goede daginvulling kun je een beroep doen op de participatiecoaches die verbonden zijn aan jouw woonlocatie binnen Cordaan. De coaches gaan samen met jou in gesprek, inventariseren je wensen en kijken naar mogelijkheden in de buurt van de woonlocatie. Aan de hand van de volgende thema’s wordt dit in kaart gebracht:

 • Betekenisvol werk: waar wil jij je graag voor inzetten?
 • Vrije tijd: welke leuke dingen wil je doen?
 • Sociale contacten: bij wie wil jij je betrokken voelen? 
 • Talentontwikkeling: waar krijg je energie van?
 • Gezondheid: wat draagt voor jou bij aan gezondheid?

Wat doen wij voor jou?

Nadat de wensen zijn geïnventariseerd gaan we aan de slag.

 • Op de locatie bedenken en organiseren bewoners samen het activiteitenaanbod. Participatiecoaches faciliteren daar waar nodig. Samen met bewoners zorgen zij voor een kwalitatief goed aanbod.
 • Buiten de woonlocatie zijn er ook mogelijkheden. Coaches gaan met je op stap en helpen bij het maken van keuzes. Iets doen buiten je woonlocatie vergt misschien wat moed, maar het brengt juist ook plezier.
 • Wens je een betaalde baan, dan gaan we je daarin ondersteunen samen met IPS-coaches van Cordaan. Met een uitgebreid netwerk van werkgevers kunnen zij vertellen wat er mogelijk is.

"Wekelijks verzorg ik een sportactiviteit, en ik ben erg trots dat ik nu voor de groep sta. Het voelt geweldig dat ik medebewoners kan helpen om fitter te worden." (Arjan)

Wat kan er zoal gedaan worden?

Op de woonlocaties worden diverse activiteiten aangeboden en kan je zelf ook aangeven wat je graag zou willen. Dit kan zowel individueel als in groepsverband. Voorbeelden zijn kooklessen, creatieve middagen, werken in de tuin, sport activiteiten, enz. Op elke locatie hangt een programma.
Je kan ook deelnemen aan datgene wat in de wijk wordt aangeboden. Bijvoorbeeld in een Huis van de Wijk, op inlooplocaties of bij buurtinitiatieven. De mogelijkheden hierin wisselen vaak, maar de participatiecoach heeft een actueel overzicht. Je kan ook deelnemen aan arbeidsmatige activiteiten, dan heb je recht op een dagdeelvergoeding. Denk aan het verzorgen van een activiteit voor medebewoners op de locatie, baliewerkzaamheden of een activiteit bij het beheer van de locatie. Je participatiecoach kan je hier alles over vertellen.

In de stad zijn ook heel veel verschillende werkplekken waar je betaald of tegen een dagdeelvergoeding aan de slag kunt. De participatiecoaches kunnen je hierover voorlichten en je ondersteunen om dit ook voor elkaar te krijgen.

Voor wie & kosten?

Deze ondersteuning is er voor alle mensen die op een woonlocatie van Cordaan wonen. Elke woonlocatie heeft zijn eigen participatiecoaches. Zij zoeken contact met je, zodra je bij Cordaan komt wonen.

De ondersteuning die wij bieden kost jou als deelnemer niets. De gemeente of het zorgkantoor betaalt de kosten. Wel hebben wij een indicatie nodig. De indicatie kunnen wij zo nodig voor jou aanvragen.

Onze bezoeklocaties

 1. Aanmelden

  Je hoeft je niet aan te melden. Het maakt deel uit van de ondersteuning op de woning.

 2. Contact

  Via de woonbegeleiding kun je contactinformatie krijgen van de Participatiecoach.

 3. Vragen

  Voor algemene vragen kun je contact opnemen met de afdeling instroom via werk-dagbesteding@cordaan.nl.