Locatie

Berkenstede

een modern woonzorgcentrum aan de Weespertrekvaart in Diemen.

Berkenplein 300, Diemen

(020) 344 34 00
Dame met grijs haar zit aan tafel met een tafelgenoot en lijkt lachend in de camera met een bruin broodje in haar hand

Berkenstede bestaat uit vier woontorens, met elkaar verbonden door 'de straat', het centrale gedeelte. Hier vind je een Grand Café, een winkel, kapsalon, fitnessruimte en andere voorzieningen.

Als je woont in Berkenstede kun je gebruik maken van al deze voorzieningen en meedoen aan onze sociale en culturele activiteiten. 

Wat vind je bij ons?

  • Professionals van Berkenstede ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

    Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

  • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

    Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

  • Lekker zingen of liever sportief bezig zijn? In Berkenstede is van alles te doen. We bespreken waar je van houdt, en zoeken activiteiten die daarbij passen. We organiseren vaste activiteiten die ieder jaar of iedere maand terugkeren, maar ook bingo, zingen, een spelmiddag en bewegingsactiviteiten. Soms zijn er leuke uitstapjes, evenementen en optredens. Deze activiteiten zijn ook voor buurtbewoners.

    Berkenstede heeft een kapsalon, pedicure en fitnessruimte. Je hoeft je dus geen moment te vervelen! 

  • De tandarts en de mondhygiënist komen regelmatig langs voor behandeling en consult. Ook kunnen ze helpen met bestaande en nieuwe gebitsprotheses. Hiervoor werken we samen met OuderenmondzorgPraktijk. 

  • Als je verblijft in Berkenstede, krijg je veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?'

    Met deze vragen kun je terecht een geestelijk verzorger. Deze ondersteunt ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof. 

Twee dames met grijs haar zitten aan tafel met een kadetje in de hand, de ene dame kijkt vriendelijk naar de oudere dame

Wonen langs de Weespertrekvaart

In Berkenstede kun je wonen als je nog veel zelf kunt, maar ook als je steeds meer zorg nodig hebt. Bijvoorbeeld door een chronische medische beperking of dementie. Iedere woontoren heeft een eigen karakter.

De Bomentoren heeft 85 ruime, lichte tweekamerappartementen van ± 48 m2. Vier van de appartementen zijn geschikt voor 2 personen. Sommige appartementen hebben een balkon. 

In de Faunatoren kun je wonen in een van de 60 woonslaapkamers voor mensen met dementie. De kamers zijn 17 m2 met vloerbedekking, een bed, een nachtkastje, gordijnen en een garderobekast met kluisje. Je deelt de badkamer met een medebewoner. Op iedere etage zijn twee gezellige huiskamers waar je samen kunt eten. 

De Bloementoren heeft 36 woonslaapkamers van 17m2, verdeeld over drie etages. Een etage is voor ouderen die tijdelijk niet in hun eigen huis kunnen verblijven. 

Lichte kamer met grote ramen en een vrolijke rode sta-opstoel, boekenkast, witte dressoir en een tafeltje met gele tulpen

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Dame met oranje kapmantel om en roodbruin nat haar wordt geknipt door dame met blond goedgekapt haar
Mijnheer met baard en bril zit aan een tafel en vult een lijst in samen met een verzorgende met bril in blauw uniform
Twee jonge handen houden de hand van een oudere vast en lakken de nagels van deze hand met lichtroze kleur. Op de voorgrond verschillende potjes nagellak

Veelgestelde vragen

  • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

    De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

    Eigen bijdrage berekenen
  • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

  • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Gemiddelde beoordeling: 7.6

Woonzorgcentrum Berkenstede is 20 keer beoordeeld met een gemiddelde van 7.6.

Aanmelden

  1. 1 Indicatie aanvragen

    Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

  2. 2 Neem contact met ons op

    Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

  3. 3 Plaatsing

    Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Berkenstede is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Tram 19 vanaf Sloterdijk stopt bij halte Arent Krijtstraat. Hier stoppen ook bus 120 en bus 126. Bus 44 stopt bij halte Beukenhorst. Wil je parkeren bij Berkenstede, dan heb je een parkeerschijf nodig vanwege de blauwe zone.

Adres

Berkenplein 300
1112 CL Amsterdam
088 267 32 26

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl