Metaal- en autotechniek

Een stoere werkplaats, waar metaalbewerking en autotechniek samenkomen. Tijdens het restaureren van oude auto’s zie je gelijk resultaat: de auto knapt onder je handen op!

De werkplaats

Altijd al willen werken in een technische werkomgeving? Op de Keienbergweg, bij de afdeling Metaaltechniek, hangt een ruige maar ook gezellige sfeer. Er wordt gelast, ontroest, geschuurd, geplamuurd en nog veel meer. We maken metalen onderdelen voor meubels en we knappen oude auto's op, die we weer verkopen om nieuwe onderdelen te kopen voor een nieuwe autoproject.

Past dit bij jou?
In dit werk hoort vies worden erbij. Je werkt veel met je handen. Je werkt samen met andere mensen, maar ook zelfstandig. Wat belangrijk in dit vak is, is dat je gemotiveerd en leergierig bent om dit mooie vak te leren. Je werkt veel met machines. Veilig kunnen leren werken met diverse apparatuur is erg belangrijk. Bij een goede ontwikkeling is het mogelijk bijvoorbeeld aan de slag te gaan bij een garage of in de metaalbewerking.

Wat kun je leren?
Dit is wat je bij ons kunt leren. Je hoeft niet alles te kunnen of te willen. Wat je leuk vindt of goed kan, daar helpen wij jou verder in.

  • Lassen
  • Ontroesten
  • Plaatwerk uitdeuken
  • Plamuren
  • Draad tappen
  • Schuren, slijpen en spuiten
  • Werknemersvaardigheden zoals: op tijd komen en afspraken nakomen 

Wij werken hier met de methodiek Leerlijnen. Er zijn twee leerlijnen, leerlijn metaal en leerlijn auto. Op beide leerlijnen zijn certificaten te behalen: Deze certificaten staan gelijk aan onderdelen die geboden worden op mbo niveau 1. 

Adres
Keienbergweg 45
1101 EX Amsterdam
Contactpersoon afdeling Metaalbewerking: Peter Takkenberg via tel 06 464 25 163 of e-mail Ptakkenberg@cordaan.nl

Bereikbaarheid
Keienbergweg is te bereiken met bus 300 richting Haarlem (Halte Holterbergweg) . Vanaf station Bijlmer Arena is het ongeveer 15 minuten lopen naar Keienbergweg.

Aanmelden
Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht bij onze afdeling Instroom via 020 229 00 88.
Je kan ook een e-mail sturen naar: werk-dagbesteding@cordaan.nl.

Om bij ons te kunnen werken heb je een indicatie nodig. Hebt je die nog niet? Wij kunnen het voor je aanvragen.