Verpleeghuis De Diem

Verpleeghuis De Diem

 • Arent Krijtsstraat 48hs, Diemen
 • (020) 660 33 00

Wonen met zorg in het hart van Diemen

Midden in Diemen, in een levendige, winkelrijke buurt, staat verpleeghuis De Diem. In de Diem vinden dagelijks activiteiten plaats voor bewoners en de buurt zoals uitstapjes, avondrestaurant en spelletjesochtend.

Wonen

Iedere bewoner van De Diem heeft een eigen 1-kamerappartement met bed, keukenblok, koelkast, ruime sanitaire voorzieningen en - indien nodig - een alarmsysteem en beeldbewaking. De appartementen voldoen aan alle complexe zorgvragen zonder dat dit ten koste gaat van het wooncomfort. Standaard is elk appartement voorzien van een hoog-laag bed, nachtkastje en garderobekast. Uw appartement is toegankelijk met een elektronische sleutel. Is er behoefte aan meerdere sleutels, deze zijn aan te vragen bij de receptie. Hiervoor vragen wij wel een borg van €15,-. De afdelingen zijn voorzien van huiskamers. Op de tweede etage is er een mogelijkheid om samen met uw familie te koken en te eten in onze woonkeuken.

Kortdurend verblijf

In De Diem bieden wij u ook tijdelijk opvang. Dit in de vorm van een respijtkamer, kortdurend verblijf en/of crisisopname omdat het thuis niet meer gaat. In beide gevallen is het mogelijk om maximaal 2 weken te verblijven in De Diem en gebruik te maken van onze faciliteiten. Voor meer informatie over het kortdurend verlbijf kunt u contact opnemen met het Client Service Bureau van Cordaan, T. 088 267 32 26

Welzijn

De Diem heeft een eigen restaurant waarin dagelijks vers gekookt wordt. U als bewoner kan en mag zelf beslissen waar u wilt eten. Dit kan ook op verschillende tijdstippen. Naast de warme maaltijd hebben wij ook een ontbijtservice. Samen met andere bewoners kunt u elke ochtend gebruik maken van deze service.

Regelmatig worden er activiteiten georganiseerd waar u aan kunt deelnemen. Wij stemmen deze activiteiten af met uw interesse en mogelijkheden. Dit kan ook individueel zijn. Uw naasten zijn van harte welkom om ook deel te nemen en te ondersteunen. Zo zorgen we met elkaar dat u leuke momenten kunt beleven tijdens uw verblijf in De Diem.

Omgeving

Aan de achterkant van De Diem is een rustige, omsloten tuin op het zuiden waar u heerlijk kunt zitten in de buitenlucht. De Diem is centraal gelegen in Diemen- Centrum, een levendige omgeving met veel winkels op loopafstand. In het winkelcentrum vindt u de openbare bibliotheek, het postkantoor en er is elke woensdag markt. Vanuit De Diem is vervoer naar de markt mogelijk tegen een gereduceerd tarief.

 

Zorg bij De Diem

 • Begeleiding

  We begeleiden u bij het leren omgaan met de gevolgen van een aandoening, beperking of handicap. Samen kijken we naar uw dagindeling en uw alledaagse taken, zoals het huishouden of uw persoonlijke verzorging. In overleg bepalen we wat u zelf wilt blijven doen en waar u hulp bij nodig heeft.

 • Verzorging

  We helpen en begeleiden daar waar het nodig is. De verzorgenden van De Diem helpen u bij verpleegtechnische handelingen, denk bijvoorbeeld aan: medicatie toedienen, wondverzorging, injecties, catheriseren, stomaverzorging en revalideren bij het herstel als u ziek bent geweest. Ook ondersteunen wij u bij uw dagindeling en alledaagse taken, zoals het huishouden en persoonlijke verzorging. Wij vragen aan familie en/of betrokkenen om zorg te dragen voor de benodigde toiletartikelen.

 • Huishouding

  Uw appartement wordt één keer per week gedeeltelijk schoongemaakt door onze collega's van Schoonzorg. Van bewoners en familie wordt verwacht dat zij zelf de inhoud van kasten, planten/bloemen en het afstoffen van fotolijstjes onderhouden.

 • Fysio- en ergotherapie

  Onze fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u en het zorgteam bij problemen met mobiliteit en bewegen. In De Diem is ook een televisiefiets aanwezig. Als u fietst is het net of u echt over de grachten van Amsterdam rijdt. Dit is een prettige manier om te bewegen en tegelijkertijd  leuke dingen van de wereld te zien

  Ergotherapie is voor iedereen die praktische problemen ondervindt bij het uitvoeren van de gewone dagelijkse handelingen en activiteiten. De ergotherapeut helpt u en het zorgteam bij het vinden van oplossingen voor het zo zelfstandig mogelijk uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten. Denk hierbij aan het aanvragen van een rolstoel, aanpassingen voor in bed of indien nodig aangepast bestek

 • Arts, psycholoog en praktijkverpleegkundige

  De verpleeghuisarts en de psycholoog zijn, tenzij meer nodig, 1 dag per week aanwezig in De Diem voor behandeling en consult.

  Het zorgteam kan bij acute situaties en calamiteiten 24/7 contact opnemen met het verpleegkundig team van Cordaan.

 • Tandarts en mondhygiëniste

  De tandarts en de mondhygiëniste zijn iedere 6 weken op locatie voor behandeling en consult. Ook kunnen ze helpen met bestaande en nieuwe gebitsprotheses. Hiervoor werken we samen met OuderenmondzorgPraktijk.

 • Geestelijke verzorging

  Als u verblijft in een locatie van Cordaan, krijgt u veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?' Met deze vragen kunt u terecht bij de geestelijk verzorgers van Cordaan. Wij ondersteunen ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof.

  Wilt u in gesprek met een van de geestelijk verzorgers? Zoek hier voor de geestelijke verzorger van uw locatie, of stuur een e-mail naar: geestelijkeverzorging@cordaan.nl

Vrijwilligerswerk

Onze vrijwilligers zijn onmisbaar bij het verlenen van hulp en zorg aan onze bewoners. Bij De Diem helpen vrijwilligers onder andere mee bij: de maaltijden, kookclub, spelletjes, beautysalon en vervoer. Heeft u interesse om vrijwilliger te worden bij De Diem? U kunt zich aanmelden bij onze coordinator vrijwilligers Henny Snel, via Hsnel@cordaan.nl.

Ook voor de buurt

Als buurtbewoner kunt u iedere dag gebruik maken van onze fitnessruimte in kader van 'meer bewegen voor ouderen'. Regelmatig worden er ook bingomiddagen en klaverjasavonden georganiseerd door de ouderenbonden in Diemen.

Voorzieningen

 • Restaurant - ook voor bezoekers

 • Rolstoeltoegankelijk

 • Sportruimte

 • Technische Dienst

 • Wasservice

 • WiFi

 • Eigen tuin

 • Lift aanwezig

 • Huisdieren in overleg

 • Kapper

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Buurthuis in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal 1-kamerappartementen
  42
 • Aantal 2-kamerappartementen
  2

Rondleiding

Wilt u eens komen kijken hoe het is om bij ons te wonen of om vrijwilliger te zijn?
U bent van harte welkom voor een rondleiding. Wij laten u de locatie zien en beantwoorden in een persoonlijk gesprek al uw vragen.

Bel gerust voor een afspraak.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij de zorgbehoefte. Als u in een verzorgingshuis of verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf?

Voor sommige zaken moet u zelf betalen. Bijvoorbeeld de gewone zorgverzekering die u zelf afsluit voor ziektekosten. Of het wassen van uw eigen kleding.

U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt. Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.  In de brochure 'Wie betaalt wat? Verstrekkingen Verpleging & Verzorging' leest u alles over deze regels.

Wachttijd

Wilt u informatie over plaatsingsmogelijkheden en persoonlijk advies van een van onze cliëntconsulenten over uw eigen situatie?
Neem dan contact op met het Cliënten Servicebureau van Cordaan.

Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26

 1. Indicatie aanvragen

  Bespreek uw situatie met de huisarts en vraag een indicatie aan bij het CIZ.

 2. Rondleiding

  Bel voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Inschrijven

  Bel ons Cliënten Servicebureau
  088 267 32 26.
  Of stuur een e-mail naar
  zorgbemiddeling@cordaan.nl.

Contact

 • Bel (020) 660 33 00

 • Bezoekadres

  Arent Krijtsstraat 48hs | 1111 AM | Diemen

Bereikbaarheid

Tram 19 stopt vlakbij (halte Arent Krijtstraat) en brengt u, via een overstap op het Centraal Station. Komt u met de auto? Houd dan rekening met de blauwe zone (2 uur gratis parkeren). Op zondag en op feestdagen is parkeren in de buurt van De Diem gratis.