Van Ossstraat GGZ

Van Ossstraat GGZ

 • Van Ossstraat 267, Amsterdam
 • 06 152 90 416

Wonen in een rustige buurt bij de Sloterplas

De Van Ossstraat is een appartementencomplex in Osdorp waar u begeleid kunt wonen in uw eigen appartement.

Wonen in de Van Ossstraat

Woonlocatie Van Ossstraat is een ruim opgezet appartementencomplex in Osdorp vlak bij de Sloterplas. Op de eerste en tweede etage van de Van Ossstraat zijn in totaal 24 appartementen voor mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Op de eerste etage is een steunpunt waar u met uw ondersteuningsvragen terecht kunt. 

In zijvleugels van het complex wonen mensen met een verstandelijke beperking en ouderen. Aan de andere zijde van het gebouw - Pieter Callandlaan - is op de begane grond ruimte voor dagbesteding en een buurthuis functie. 

Voor wie

U kunt in de Van Ossstraat wonen als u zich wil ontwikkelen in zelfstandigheid waarna u eventueel kan doorstromen naar een woonvorm waar u (meer) zelfstandig kunt wonen.
U woont in een eigen appartement, heeft contact met elkaar, vrienden, familie en de wijkbewoners. 

Begeleid wonen

Overdag kunt u van 08:30 tot 22:00 uur een beroep doen op de begeleiding van de Van Ossstraat. Na 22:00 uur kunt u de begeleiding telefonisch bereiken. 

In de Van Ossstraat heeft u een appartement met een woonkamer met keuken en een slaapkamer.

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider bespreekt u welke begeleiding u nodig heeft en maakt u afspraken over uw ontwikkelwensen. 

U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of het psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en vooral het participeren in de samenleving. We passen de begeleiding altijd aan op uw persoonlijke situatie. 

Activiteiten

U bepaalt zelf wat u overdag doet. U kunt begeleiding krijgen bij het zoeken naar een daginvulling zoals werk of een hobby. Er worden activiteiten georganiseerd waar u aan kunt meedoen, en er zijn een aantal vrijwilligersplekken, bijvoorbeeld in de keuken en bij de receptie. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding.

Hoofdzakelijk bewegen wij naar buiten toe. De wijk in. De locatie heeft warme contacten met buurthuizen en bijvoorbeeld de stadsboerderij. Daarnaast beheren wij samen met bewoners uit de buurt moestuinen. 

Maaltijden

Met het leefgeld dat u krijgt regelt u zelf de maaltijd. Samen met uw persoonlijk begeleider kijkt u hoe u dat zou willen doen. U kunt bijvoorbeeld tussen de middag aansluiten bij de warme maaltijd in de eetruimte bij de dagbesteding aan de kant van de Pieter Callandlaan. 

Aantal woningen

De Van Ossstraat heeft 24 appartementen in een groot wooncomplex. Overdag is begeleiding aanwezig. Na 22:00 uur kunt u de begeleiding bereiken via de telefoon. 

Omgeving

Het wooncomplex ligt in een rustige wijk in Osdorp, nabij de Sloterplas. Winkelcentrum Osdorpplein is op loopafstand, een prettig overdekt winkelcentrum met winkels, eetgelegenheden en een bibliotheek. 

Met tram 1 en 17 reist u gemakkelijk naar het centrum en Centraal Station. 

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Wie zorg krijgt zowel Wmo als Wlz, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

Het hangt af van uw persoonlijke situatie wat u zelf betaalt. Kosten voor uw levensonderhoud zoals kleding en rookwaar betaalt u zelf. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten.
Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest, naast alles wat de Wmo of de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met:
(020) 370 07 08.

Een Wlz indicatie wordt afgegeven door het (Centrum Indicatiestelling Zorg) U kunt hier de CIZ Website bezoeken of bellen met: 088 789 1000

 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het beste bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in de Van Osstraat? Heeft u persoonlijke vragen? Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen kan op twee manieren, 1. via de Centrale Toegang van de gemeente, zie de website.
  Of 2. via het Centrum Indicatiestelling Zorg, zie de website van het CIZ
   

Voorzieningen

 • WiFi

 • Binnentuin

 • Lift aanwezig

 • Huisdieren in overleg

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Politiebureau in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal etages
  3
 • Aantal 2-kamerappartementen
  24

Contact

 • Bel 06 152 90 416

  maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 23:15 uur

 • Bezoekadres

  Van Ossstraat 267 | 1068 JK | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Van Ossstraat is goed bereikbaar. Tram 1 en tram 17 stoppen in de buurt (halte Meer en Vaart) en brengen u naar het centrum en Centraal Station.