Van Ossstraat GGZ

Van Ossstraat GGZ

 • Van Ossstraat 267, Amsterdam
 • 06 152 90 416

Wonen in een rustige buurt bij de Sloterplas

De Van Ossstraat is een appartementencomplex in Osdorp waar u begeleid kunt wonen in uw eigen appartement.

Wonen in de Van Ossstraat

Woonlocatie Van Ossstraat is een ruim opgezet appartementencomplex in Osdorp vlak bij de Sloterplas. Op de eerste en tweede etage van de Van Osstraat zijn in totaal 24 appartementen voor mensen met pychiatrische of psychosociale problemen. Op de eerste etage is een steunpunt waar u met uw vragen terecht kunt.

In zijvleugels van het complex wonen mensen met een verstandelijke beperking, en ouderen. Aan de andere zijde van het gebouw - Pieter Callandlaan - is op de begane grond ruimte voor dagbesteding en een kantine.

Voor wie

U kunt in de Van Ossstraat wonen als u wilt oefenen in zelfstandigheid waarna u eventueel kan doorstromen naar een woonvorm waar u meer zelfstandig kunt wonen. U woont in een eigen appartement, maar heeft contact met elkaar, vrienden, familie en een enkele wijkbewoner.

Begeleid wonen

Overdag kunt u tot 23:15 uur een beroep doen op de begeleiding van de Van Ossstraat. Na 23:15 uur kunt u de begeleiding telefonisch bereiken. Er is een nachtportier in het gebouw aanwezig.

In de Van Ossstraat heeft u een appartement met een woonkamer met keuken en een slaapkamer.

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider bespreekt u welke begeleiding u nodig heeft en maakt u afspraken hierover.

U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of het psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en het meedoen in de samenleving. We passen de begeleiding altijd aan op uw persoonlijke situatie.

Activiteiten

U bepaalt zelf wat u overdag doet. U kunt begeleiding krijgen bij het zoeken naar een daginvulling zoals werk of een hobby. Er worden activiteiten georganiseerd waar u aan kunt meedoen, en er zijn een aantal vrijwilligersplekken, bijvoorbeeld in de keuken en bij de receptie. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding.

Maaltijden

Met het leefgeld dat u krijgt regelt u zelf de maaltijd. Samen met uw persoonlijk begeleider kijkt u hoe u dat zou willen doen. U kunt bijvoorbeeld tussen de middag aansluiten bij de warme maaltijd in de eetruimte bij de dagbesteding aan de kant van de Pieter Callandlaan.

Aantal woningen

De Van Ossstraat heeft 24 appartementen in een groot wooncomplex. Overdag is begeleiding aanwezig. Na 23:15 uur kunt u de begeleiding bereiken via de telefoon.

Omgeving

Het wooncomplex ligt in een rustige wijk in Osdorp, nabij de Sloterplas. Winkelcentrum Osdorpplein is op loopafstand, een prettig overdekt winkelcentrum met winkels, eetgelegenheden en een bibliotheek.

Met tram 1 en 17 reist u gemakkelijk naar het centrum en Centraal Station.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Wie zorg uit de Wmo krijgt, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

U betaalt zelf de kosten voor uw levensonderhoud zoals eten, kleding en rookwaar. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten.
Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest zoals gebruik van de wasmachine of televisie, naast alles wat de Wmo vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met:
(020) 370 07 08.

 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het beste bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in de Van Osstraat? Heeft u persoonlijke vragen? Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen gaat via de Centrale Toegang voor Beschermd wonen van de gemeente. Informatie staat op de website van de gemeente.

Voorzieningen

 • Binnentuin

 • Lift aanwezig

 • Huisdieren in overleg

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Politiebureau in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal etages
  3
 • Aantal 2-kamerappartementen
  24

Contact

 • Bel 06 152 90 416

  maandag t/m vrijdag van 8:30 uur tot 23:15 uur

 • Bezoekadres

  Van Ossstraat 267 | 1068 JK | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Van Ossstraat is goed bereikbaar. Tram 1 en tram 17 stoppen in de buurt (halte Meer en Vaart) en brengen u naar het centrum en Centraal Station.