Parkhof - dagbesteding voor ouderen

Parkhof - dagbesteding voor ouderen

 • Parkhof 100, Amsterdam
 • 06 189 06 753

Gespecialiseerde dagbesteding voor ouderen met een verstandelijke beperking

Ouderen met een verstandelijke beperking die graag overdag bezig zijn, kunnen meedoen aan activiteiten in Parkhof. Op de ouderengroep zijn de activiteiten aangepast. Het tempo ligt laag en er hoeft niet meer zo veel. U kunt bijvoorbeeld alleen ochtenden of middagen werken, en er zijn veel momenten van ontspanning en rust. De ruimte is ruim en gezellig. Er zijn geen drempels en de verlichting is goed. Er is genoeg ruimte om met rolstoelen en looprekjes te kunnen bewegen.

Activiteiten

Bij Parkhof kunt u meedoen aan activiteiten in een groep. U doet activiteiten waar u van geniet. Creatieve activiteiten als breien, haken, borduren bijvoorbeeld, en het maken van een levensboek. Of boodschappen doen en andere huishoudelijke taken. Ontspannen kunt u op een waterbed, of tijdens het bezoek van dieren op de groep. Ook  maken we regelmatig een wandeling.

De activiteiten zijn aangepast aan uw leeftijd. Het tempo ligt laag, en u kunt kiezen waaraan u meedoet. In de ruimte zijn schilderijen, foto's en plaatjes van vroeger. Afbeeldingen van dingen waar u goede herinneringen aan heeft. De ruimtes zijn goed herkenbaar gemaakt. Toiletten, keuken en groepsruimtes zijn met foto's of kleuren goed te vinden.

Begeleiding

Er is altijd begeleiding aanwezig in Parkhof. De begeleider kijkt goed naar wat u nodig heeft: veel of weinig hulp, een langzaam of snel tempo, ontspannen of stimuleren. Als u verzorging nodig heeft kan dat ook. Belangrijk is: u doet zoveel mogelijk zelf.

Vertrouwde gezichten en vaste begeleiders zijn belangrijk op Parkhof. Er is voor iedereen persoonlijke aandacht. Met een individueel programma delen we de dag overzichtelijk in. Dit programma leggen we vast in een persoonlijk werkplan.

Wat kost het?

Dagbesteding bij Parkhof wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz) of Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Veel cliënten hebben al een Wlz-indicatie. Als u thuis woont of zelfstandig is een Wmo-beschikking nodig van de gemeente.

Wat betaalt u zelf?

Iedereen bij Parkhof betaalt een verplichte eigen bijdrage. Zowel de mensen die al een Wlz-indicatie hebben, als de mensen met een Wmo-beschikking van de gemeente.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmeldingen bij Parkhof kunt u contact opnemen met het Cliënten Servicebureau:

088 267 32 26
dagbesteding@cordaan.nl 

Heeft u nog geen indicatie? Dan helpen wij u met de aanvraag.

 1. Meer informatie

  Om activiteiten te kunnen doen bij Parkhof heeft u een indicatie nodig. Wij helpen u bij de aanvraag.

 2. Indicatie aanvragen

  Om hier te wonen heeft u een indicatie nodig. Het Cliënten Servicebureau helpt u met het aanvragen van deze indicatie.

 3. Rondleiding

  Bent u geïnteresseerd in Parkhof? U bent van harte welkom voor een rondleiding.
  Bel gerust voor een afspraak: 06 189 06 753.

Contact

 • Bel 06 189 06 753

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Parkhof 100 | 1106 TA | Amsterdam

Bereikbaarheid

Parkhof is goed bereikbaar. Metrostation Reigersbos is op 500 meter afstand. Van hier reist u gemakkelijk naar Centraal Station en het centrum van Amsterdam. Komt u met de auto? Bij Parkhof parkeert u gratis.