Ketelhuisplein

Ketelhuisplein

  • Ketelhuisplein 2, Amsterdam
  • (020) 589 68 00

"Het is hier rustig en veilig, maar toch midden in de stad"

Wonen aan het Ketelhuisplein

Het Ketelhuisplein heeft 31 appartementen. De satellietlocatie Ite Boeremastraat heeft 18 kamers. Er zijn 5 individuele appartementen. Het Ketelhuisplein is voor volwassen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Er wordt gewerkt vanuit de herstelvisie. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Voor wie

Veel, gemiddeld iets oudere, bewoners van het Ketelhuisplein wonen hier al langere tijd en voelen zich verbonden met de buurt.
De rust van de locatie is een mooie combinatie met de drukte van de stad. Er is veel te doen in de buurt.

Beschermd wonen

U kunt 24 uur per dag een beroep doen op de begeleiding van het Ketelhuisplein. Er is altijd iemand aanwezig. De omringende locaties kunnen ook altijd een beroep doen op deze begeleiding.

Elke bewoner heeft een eigen 2 kamer-appartement. Dit bestaat uit een kleine woonkamer met een keukenblok, een slaapkamer en een sanitaire ruimte met douche en toilet. Op elke verdieping is voor de bewoners van betreffende verdieping een wasmachine en droger. Ook zijn er 2 ontmoetingsruimtes voor de bewoners waar men samen tv kan kijken, computeren en waar regelmatig activiteiten georganiseerd worden. Er is ook een groot dakterras en een binnentuin waar iedereen gebruik van kan maken. 

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider kijkt u welke begeleiding u nodig heeft en maakt u afspraken hierover.

U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of het psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en het meedoen in de samenleving. We passen de begeleiding altijd aan op uw persoonlijke situatie.

Activiteiten

U bepaalt zelf wat u overdag doet. U kunt begeleiding krijgen bij het zoeken naar een daginvulling zoals werk of een hobby. Er worden activiteiten georganiseerd waar u aan kunt meedoen. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding.

Voorbeelden

Op het Ketelhuisplein zijn er activiteiten in huis en in de buurt. Er is bijvoorbeeld een wandelgroep, u kunt voetballen, basketballen, zwemmen of fitnessen. Tijdens de feestdagen worden gezellige activiteiten georganiseerd zoals een huiskamerconcert of gezamenlijk eten.

Maaltijden

Bewoners krijgen wekelijks via Cordaan leefgeld. Hiervan kunnen bewoners boodchappen kopen en een maaltijd bereiden in hun eigen appartement. Bewoners kunnen via de Buren maaltijden bezorgd krijgen, dit wordt dan verrekend met het leefgeld.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Wet Langdurige Zorg (Wlz) GGZ. Wie zorg krijgt zowel Wmo als Wlz, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

Het hangt af van uw persoonlijke situatie wat u zelf betaalt. Kosten voor uw levensonderhoud zoals kleding en rookwaar betaalt u zelf. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten.
Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest, naast alles wat de Wmo of de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met:
(020) 370 07 08.

Een Wlz indicatie wordt afgegeven door het (Centrum Indicatiestelling Zorg) U kunt hier de CIZ Website bezoeken of bellen met: 088 789 1000

Aantal woningen

Ketelhuisplein heeft 31 woonplekken, dit zijn 2 kamer- appartementen verdeeld over drie woongroepen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

In de directe omgeving zijn er momenteel 5 individuele woningen. Daarnaast heeft het Ketelhuisplein drie kleine woongroepen van vier tot zes personen aan de Ite Boeremastraat. Als u in één van de appartementen woont, krijgt u overdag ondersteuning waar u dat nodig heeft. 's Nachts is hier geen begeleiding aanwezig.

Omgeving

Het Ketelhuisplein ligt op het WG-terrein, het oude Wilhelmina Gasthuis terrein. Een rustpunt in een zeer levendige buurt. Op loopafstand vindt u winkels, horeca, musea en de markt. Het Vondelpark is ook in de buurt, daar gaan de bewoners van het Ketelhuisplein vaak naar toe.

  1. Oriënteren

    Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het best bij uw situatie past.

  2. Kom eens langs

    Bent u geïnteresseerd in het Ketelhuisplein?
    Heeft u persoonlijke vragen? Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

  3. Aanmelden

    Een aanvraag voor beschermd wonen kan op twee manieren, 1. via de Centrale Toegang van de gemeente, zie de website.
    Of 2. via het Centrum Indicatiestelling Zorg, zie de website van het CIZ

Voorzieningen

  • Dakterras

  • Betaald parkeren

  • Buitentuin

  • Binnentuin

  • Lift aanwezig

  • Huisdieren in overleg

  • Restaurant in de buurt

  • Café in de buurt

  • Bos/park in de buurt

  • Winkels in de buurt

  • Bushalte in de buurt

  • Tramhalte in de buurt

  • Huisarts in de buurt

  • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

  • Aantal 2-kamerappartementen
    31
  • Aantal groepen
    3

Contact

  • Bel (020) 589 68 00

    maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

  • Bezoekadres

    Ketelhuisplein 2 | 1054 RD | Amsterdam

Bereikbaarheid

Ketelhuisplein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam CS of Station Lelylaan neemt u tram 1, uitstappen bij halte 1e Constantijn Huygensstraat, of tram 17, uitstappen bij halte Ten Katestraat.