Ketelhuisplein

Ketelhuisplein

 • Ketelhuisplein 2, Amsterdam
 • (020) 589 68 00

"Het is hier rustig en veilig, maar toch midden in de stad"

Wonen aan het Ketelhuisplein

Het Ketelhuisplein is een locatie in West waar u in een van onze woongroepen beschermd kunt wonen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. In de directe omgeving van het Ketelhuisplein zijn 3 woongroepen en 4 individuele woningen. Als u hier woont krijgt u begeleiding vanuit het Ketelhuisplein.

Voor wie

Veel, gemiddeld iets oudere, bewoners van het Ketelhuisplein wonen hier al langere tijd en voelen zich verbonden met de buurt.
De rust van de locatie is een mooie combinatie met de drukte van de stad. Er is veel te doen in de buurt.

Beschermd wonen

U kunt 24 uur per dag een beroep doen op de begeleiding van het Ketelhuisplein. Er is altijd iemand aanwezig. De omringende locaties kunnen ook altijd een beroep doen op deze begeleiding.

In onze woningen heeft u een eigen zitslaapkamer. U woont samen met andere mensen in een woongroep, u deelt de woonkamer, het sanitair en de wasmachine. U kunt ervoor kiezen een gezamenlijk huishouden te voeren, samen boodschappen doen en samen koken. Als u dit liever niet samen doet, kan dat ook. U kunt zelf kiezen.

Persoonlijke begeleiding

Met een persoonlijk begeleider kijkt u welke begeleiding u nodig heeft en maakt u afspraken hierover.

U kunt begeleiding krijgen op verschillende gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van het wonen en de leefsituatie, zelfregie en keuzes maken, gezondheid en lichamelijk welbevinden of het psychisch welbevinden. We begeleiden ook op het gebied van persoonlijke relaties, dagactiviteiten en het meedoen in de samenleving. We passen de begeleiding altijd aan op uw persoonlijke situatie.

Activiteiten

U bepaalt zelf wat u overdag doet. U kunt begeleiding krijgen bij het zoeken naar een daginvulling zoals werk of een hobby. Er worden activiteiten georganiseerd waar u aan kunt meedoen. Tevens kunt u gebruik maken van Mobiele Dagbesteding.

Voorbeelden

Op het Ketelhuisplein zijn er activiteiten in huis en in de buurt. Er is bijvoorbeeld een wandelgroep, u kunt voetballen, basketballen, zwemmen of fitnessen. Tijdens de feestdagen worden gezellige activiteiten georganiseerd zoals een huiskamerconcert of gezamenlijk eten.

Maaltijden

Met het leefgeld dat u krijgt regelt u zelf de maaltijd. Samen met uw persoonlijk begeleider kijkt u hoe u dat zou willen doen. U kunt bijvoorbeeld meedoen aan wekelijkse kookgroepen of zelf koken.

Vergoeding van de zorg

U krijgt de zorg die past bij uw zorgbehoefte. Als u beschermd woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wie zorg uit de WMO krijgt, betaalt verplicht een eigen bijdrage. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen, zoals uw uitkering.

Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf

U betaalt zelf de kosten voor uw levensonderhoud zoals eten, kleding en rookwaar. Ook betaalt u de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten.
Als u beschermd woont krijgt u leefgeld. De hoogte van dit bedrag hangt af van de aanvullende diensten die u kiest zoals gebruik van de wasmachine of televisie, naast alles wat de WMO vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt.

Meer informatie

De Wmo valt onder de gemeente. Wilt u meer informatie over kosten of vergoedingen van het beschermd wonen dan kunt u de website van de gemeente Amsterdam bezoeken of bellen met:
(020) 370 07 08.

Aantal woningen

Ketelhuisplein heeft 44 zitslaapkamers verdeeld over zes woongroepen. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Daarnaast heeft het Ketelhuisplein 18 woonplekken verdeeld in drie kleine woongroepen van vier tot zes personen aan de Ite Boeremastraat. Als u in één van de appartementen woont krijgt u overdag ondersteuning waar u dat nodig heeft. 's Nachts is er geen begeleiding aanwezig.

Omgeving

Het Ketelhuisplein ligt op het WG-terrein, het oude Wilhelmina Gasthuis terrein. Een rustpunt in een zeer levendige buurt. Op loopafstand vindt u winkels, horeca, musea en de markt. Het Vondelpark is ook in de buurt, daar gaan de bewoners van het Ketelhuisplein vaak naar toe.

 1. Oriënteren

  Als u in aanmerking komt voor beschermd of begeleid wonen, bespreekt u met uw behandelaar welke vorm van beschermd wonen het best bij uw situatie past.

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in het Ketelhuisplein? Heeft u persoonlijke vragen? Bel dan voor een afspraak en kom langs voor een rondleiding.

 3. Aanmelden

  Een aanvraag voor beschermd wonen gaat via de Centrale Toegang voor Beschermd wonen van de gemeente. Informatie staat op de website van de gemeente.

Voorzieningen

 • Betaald parkeren

 • Buitentuin

 • Lift aanwezig

 • Huisdieren in overleg

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Huisarts in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal zitslaapkamers
  61
 • Aantal groepen
  9
 • Aantal 2-kamerappartementen
  4

Contact

 • Bel (020) 589 68 00

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Ketelhuisplein 2 | 1054 RD | Amsterdam

Bereikbaarheid

Ketelhuisplein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Amsterdam CS of Station Lelylaan neemt u tram 1, uitstappen bij halte 1e Constantijn Huygensstraat, of tram 17, uitstappen bij halte Ten Katestraat.