KDC de Kring

KDC de Kring

 • Soestdijkstraat 2, Amsterdam
 • (020) 312 23 76

Kinderdienstencentrum De Kring

De Kring is een kinderdienstencentrum (KDC) in Gaasperdam, Amsterdam Zuidoost, voor kinderen met een verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand of psychiatrische problemen. Wij bieden ook dagopvang, naschoolse- en buitenschoolsopvang en logeeropvang. De leeftijd van de kinderen en jongvolwassenen varieert van 9 tot 18 jaar.

Een dag op KDC De Kring

Het dagcentrum is doordeweeks open van 08.45 tot 15:00 uur. De Kring lijkt veel op een school. In kleine groepen doet uw kind samen met leeftijdsgenootjes spel- en leeractiviteiten die passen bij hun leeftijd en mogelijkheden. We gaan ook elke dag naar buiten. Tussen de middag eet uw kind samen met de andere kinderen.

Elke laatste donderdag van de maand wordt er door een aantal vaders of moeders gekookt voor alle kinderen van de Kring.

Meer informatie over het dagcentrum kunt u vinden in het informatieboek “KDC De Kring” onderaan op deze pagina.

Persoonlijke begeleiding

In De Kring zijn altijd vertrouwde begeleiders op de groep. Zij hebben persoonlijke aandacht voor uw kind en sluiten aan bij zijn of haar mogelijkheden.

Naast de begeleiders heeft De Kring diverse therapeuten zoals logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en gedragsdeskundigen. Zij werken individueel met uw kind, maar ook met kinderen in groepjes. Deze therapeuten adviseren u en de begeleiders.

Onze werkwijze

De eerste drie maanden observeren en testen we uw kind. Dat doen de groepsbegeleiders, gedragsdeskundigen en de therapeuten. We bekijken hoe we de ontwikkeling en de zelfredzaamheid van uw kind kunnen stimuleren. Daarna maken we een ondersteuningsplan. Dit is een leerprogramma dat inhaakt op de behoeftes, het niveau en de mogelijkheden van uw kind. Dit plan bespreken we met u en zo nodig passen we het programma in de tijd aan. We kijken wat een kind nodig heeft, maar ook naar wat de ouders nodig hebben om hun kind zo goed mogelijk te begeleiden in zijn of haar ontwikkeling. 

Naschoolse- (NSO) en buitenschoolse opvang (BSO)

In De Kring is opvang mogelijk na sluitingstijd van het dagcentrum. Deze naschoolse opvang (NSO) is voor kinderen van 4 tot 18 jaar die overdag verblijven in onze kinderdienstencentra. In beperkte mate kunnen ook kinderen die speciaal onderwijs volgen terecht in onze NSO. We bieden NSO aan op maandag en woensdag tot 18.15u.

Tijdens schoolvakanties kan uw kind terecht in onze buitenschoolse opvang (BSO). Afhankelijk van het aantal aanmeldingen vindt deze plaats in De Kring of De Schuit. De groepen voor BSO bestaan uit zeven kinderen van verschillende leeftijden en ontwikkelingsniveaus. Elke groep heeft twee deskundige begeleiders. Zij organiseren leuke en ontspannende activiteiten die aansluiten bij de mogelijkheden van uw kind. Voor uitstapjes en extraatjes vragen we een kleine bijdrage per week.

Weekendopvang en Logeren

Weekendopvang wordt op zaterdag en zondag geboden. Tijdens de weekendopvang is het ook mogelijk om te blijven logeren. Meer informatie over onze weekend- en logeeropvang vindt u op de pagina: Logeerhuis De kring.

Wilt u gebruik maken van meerdere diensten van KDC De Kring?

Dan kunt u dit melden bij de persoonlijk begeleider van uw kind. Samen met de persoonlijk begeleider bespreekt u welke mogelijkheden er zijn. Dit kan altijd. De hulp die u en uw kind nodig hebben verandert immers steeds. De persoonlijk begeleider kan u ook helpen met het aanvragen van een indicatie of beschikking. Deze heeft u nodig om gebruik te maken van de diensten.

Komt u er met de persoonlijk begeleider niet uit of heeft u meer informatie nodig dan kunt u contact opnemen met het Zorgloket van Cordaan Jeugd. De consulenten denken graag met u mee. U kunt bellen naar het Zorgloket, tel: 020 6306262 of mailen naar zorgloketjeugd@cordaan.nl.

Aanmelden

Als u uw kind wilt aanmelden voor dagactiviteiten in De Kring, ga dan naar het Ouder Kind Team bij u in de buurt. Zij maken met u een Perspectiefplan. Dit plan is nodig voor aanmelding. Daarnaast geldt ook nog steeds de Wet langdurige zorg (Wlz).

 1. Indicatie aanvragen

  Een Wlz-indicatie geeft ook toegang tot KDC De Kring

 2. Kom eens langs

  Bent u geïnteresseerd in De Kring? Of heeft u vragen? Bel gerust voor een afspraak. U bent van harte welkom voor een rondleiding.

 3. Meer informatie

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Zorgloket van Cordaan Jeugd:
  (020) 630 62 62

Contact

 • Bel (020) 312 23 76

  maandag t/m vrijdag van 08:45 uur tot 16:30 uur

 • Bezoekadres

  Soestdijkstraat 2 | 1107 HG | Amsterdam

Bereikbaarheid

KDC De Kring is goed bereikbaar met openbaar vervoer. Metrostation Reigersbos is op loopafstand. De metro's 50 en 54 brengen u naar het centrum van Amsterdam en het Centraal Station. Komt u met de auto? Dan parkeert u bij KDC De Kring gratis.