Gerrie Knetemannlaan - mensen met een verstandelijke beperking

Gerrie Knetemannlaan - mensen met een verstandelijke beperking

 • Gerrie Knetemannlaan 272/292, Amsterdam
 • (020) 553 70 37

Wonen in West voor ouderen met een verstandelijke beperking

De Gerrie Knetemannlaan ligt in Bos & Lommer, Amsterdam West. Hier staat een flat van elf etages met appartementen van Cordaan. De flat ligt in een wijk rond de voetbalvelden van VVA/Spartaan. In de Gerrie Knetemannlaan kunt u wonen met weinig begeleiding of juist wat meer begeleiding, in een groep of individueel. Net wat u nodig hebt.

Wonen in een groep

Op de 5e en 6e verdieping kunt u wonen in een groep. Deze woningen zijn speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking die dagje ouder worden. En die het gezellig vinden om samen met buren te eten, te koken of andere leuke dingen te doen. Elke groep heeft zes appartementen.

Iedere bewoner heeft een eigen appartement met een woonkamer met kleine keuken, een slaapkamer, badkamer met douche en toilet en aansluiting voor radio en tv. Per groep is er een gemeenschappelijke huiskamer en een keuken. Daar kunt u elkaar ontmoeten, televisie kijken en samen eten.

Individueel wonen

Er zijn ook twaalf appartementen zonder gezamenlijke ruimtes in de Gerrie Knetemannlaan. Hier woont u individueel. U kunt hier wonen als u niet zoveel behoefte heeft aan samen dingen doen of samen eten. En als u uzelf goed kunt verzorgen.

Ieder appartement heeft een woonkamer, een ingebouwde keuken, een slaapkamer, badkamer met douche en toilet en aansluiting voor radio, tv, telefoon en wasmachine. De begeleiding is op afstand, maar wel altijd bereikbaar.

De omgeving

De Gerrie Knetemannlaan is een rustig punt in een drukke stedelijke omgeving. Vlakbij de A10, het Erasmuspark en ziekenhuis OLVG West. De wijk ligt rond de voetbalvelden van VVA/Spartaan. De buurt heet daarom: Laan van Spartaan. Naast de appartementen van Cordaan is een klimhal met ruimtes voor fitness en krachttraining. Er is een avondwinkel (buurtsupermarkt) om de hoek, en tandartspraktijk De Stip.

Vlakbij is het Bos en Lommerplein met veel winkels en een dagelijkse markt. Voor wie van groen houdt is het Erasmuspark in de buurt. Op 10 minuten lopen is het ‘huis van de buurt’ de Boeg waar je wat kan drinken, eten en elkaar ontmoeten.

Persoonlijke begeleiding

In de woongroepen van de Gerrie Knetemannlaan is begeleiding altijd in de buurt. Een persoonlijk begeleider helpt u bij woonzaken. U kunt ook begeleiding krijgen bij het onderhouden van sociale contacten of het vinden van werk of dagbesteding. De afspraken die we samen maken worden vastgelegd in een individueel begeleidingsplan. U houdt zelf de regie over uw leven. Wij vullen aan waar het nodig is.

Woont u in een individueel appartement? Dan is de begeleiding op afstand, maar altijd bereikbaar.

 

Past wonen op de Gerrie Knetemannlaan bij u?

Groepswonen bij Gerrie Knetemannlaan past bij u als u boven de 55 jaar bent en u behoefte heeft aan 24-uur zorg en ondersteuning bij uw dagelijkse verzorging. Heeft u intensieve zorg nodig zoals een tillift of bent u rolstoelgebonden? Deze vorm van intensieve zorg wordt niet geboden op de Gerrie Knetemannlaan.

Individueel wonen bij Gerrie Knetemannlaan past bij u als u boven de 45 jaar bent en graag zelfstandig wilt wonen. Bij individueel wonen is het belangrijk dat u voor uwzelf kunt zorgen. Dat betekend dat u uw appartement schoon kunt houden, geen moeite hebt met uw eigen persoonlijke verzorging en dat voor uw eigen maaltijden kunt zorgen. Er is 24 uur begeleiding aanwezig in het gebouw, waar u altijd aanspraak op kunt doen als dat nodig is. Wel dient u in staat te zijn om uw zorgvraag uit te stellen. Verder maakt het hebben van een zinvolle daginvulling onderdeel uit van het individueel wonen. Dat kan bijvoorbeeld werk of dagbesteding zijn.

Zelfstandig wonen en toch samen

Bij groepswonen woont u samen met uw medebewoners op een etage. Op elke etage is een gezamenlijke woonkamer aanwezig. Hier kunt u samen eten, tv kijken, spelletje spelen en activiteiten doen. Heeft u meer behoefte aan rust, dan kunt u ook de maaltijden meenemen naar uw eigen appartement. U kunt altijd zelf kiezen waar u aan meedoet en met wie u contact heeft.

Wanneer u individueel woont heeft u geen medebewoners. U bent buren van elkaar en kunt elkaar tegenkomen in het gebouw, bijvoorbeeld in de lift.

Voorzieningen

 • Rolstoeltoegankelijk

 • Betaald parkeren

 • Lift aanwezig

 • Huisdieren in overleg

 • Restaurant in de buurt

 • Café in de buurt

 • Buurthuis in de buurt

 • Ziekenhuis in de buurt

 • Bos/park in de buurt

 • Winkels in de buurt

 • Politiebureau in de buurt

 • Bushalte in de buurt

 • Tramhalte in de buurt

 • Huisarts in de buurt

 • Metrostation in de buurt

 • Pinautomaat in de buurt

 • Zwembad in de buurt

Feiten en cijfers

 • Aantal woongroepen
  2
 • Aantal 2-kamerappartementen
  24
 • Aantal bewoners
  24

Wat kost het?

Als u in een huis van Cordaan woont, wordt de zorg of ondersteuning betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg.

Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage kunt u krijgen bij het CAK.

Wat betaalt u zelf?

Wat u zelf betaald hangt af of u in een groep woont of individueel. Sommige zaken betaalt u zelf. Bijvoorbeeld de zorgverzekering die u afsluit voor ziektekosten. Of de wasservice voor uw eigen kleding. U kiest zelf welke aanvullende diensten u wilt hebben, naast alles wat de Wlz vergoedt.

Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat u zelf betaalt. Op de pagina 'Verstrekkingenpakket GGZ/VGZ' leest u alles over deze regels.

Aanmelden

Om hier te kunnen wonen heeft u een Wlz-indicatie nodig. Hulp bij het aanvragen van een indicatie kan via de buurtteams, Stichting MEE of bij uw huisarts,  Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Wilt u meer informatie? U kunt dan bellen naar het Cliënten Servicebureau: 088 267 32 26. U kunt ook een e-mail sturen naar zorgbemiddelingvgz@cordaan.nl. Houd uw BSN en uw eventuele Wlz-indicatie bij de hand als u ons belt.

 1. Meer informatie

  U kunt bellen met het Cliënten Servicebureau:
  088 267 32 26.

 2. Aanmelden

  Aanmelden voor kan online via dit aanmeldformulier.

 3. Intakegesprek

  Er wordt contact met u opgenomen voor een intakegesprek door een cliëntconsulent.

Contact

 • Bel (020) 553 70 37

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

 • Bezoekadres

  Gerrie Knetemannlaan 272/292 | 1061 MC | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Gerrie Knetemannlaan is goed bereikbaar. Vlakbij is metrostation Jan van Galenstraat. Tramlijn 13 brengt u naar de binnenstad en het Centraal Station. Komt u met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren. Op zondag en op feestdagen parkeert u bij de Gerrie Knetemannlaan gratis.