De Schuit

De Schuit

  • President Allendelaan 403, Amsterdam
  • (020) 667 00 96

Soms heeft je kind meer nodig dan wat een school of kinderdagverblijf je kan bieden. Kinderdienstencentrum De Schuit is een plek waar kinderen liefdevol worden opgevangen. Waar ze zich veilig voelen en, zich zo optimaal mogelijk op hun eigen manier en eigen tempo mogen ontwikkelen. We kijken wie uw kind is en maken samen met ouders en ons team van specialisten een plan om uw kind te helpen het volgende stapje in zijn of haar ontwikkeling te maken. We luisteren naar de ouders en houden rekening met uw wensen en vragen waar mogelijk. We vinden een goede band met ouders belangrijk en we werken open, eerlijk en transparant.

“….Mijn kind zit niet op een gewone school maar op een dagbestedingscentrum op een groep waar hij de hele dag wordt gestimuleerd. Waar ze werkjes met hem maken, waar hij gymt, waar hij snoezelt, waar ze in de zandbak spelen, wandelingetjes maken buiten en waar geprobeerd wordt om hem op alle gebieden zoveel mogelijk te stimuleren zodat hij binnen zijn bereik en wat hij kan zo ver mogelijk doorgroeit…”

Moeder van Otis

"Ik kan zo ontzettend blij worden en kippenvel krijgen als een kind ineens een stapje vooruit maakt. Na maanden voordoen en oefenen zie ik een kind ineens uit zichzelf een keuze maken wat hij wil eten, mijn hand pakken om iets te laten zien, een gebaar maken wat hij niet wil, of een woordje uitspreken. Dat moment, daar doe ik het voor. Dat een kind een stap maakt in zijn zelfstandigheid en communicatie, ook al zijn deze stapjes nog zo klein. En vooral de  blik van het kind dat hij ziet dat hij dan ook begrepen wordt, is goud waard."

Begeleidster Hanke

Informatieboekje voor ouders en verzorgers

Hier komt een link naar het informatieboekje

https://www.cordaan.nl/sites/default/files/downloads/info_boek_schuit_2021_1.pdf

Contact

  • Bel (020) 667 00 96

    maandag t/m vrijdag van 08:45 uur tot 15:00 uur

  • Bezoekadres

    President Allendelaan 403 | 1068 VN | Amsterdam

Bereikbaarheid

De Schuit is bereikbaar met tram 17 vanaf Centraal Station. Of met de bus vanaf halte Ookmeerweg. Hier kunt u bus 369 nemen tussen Schiphol en Station Sloterdijk. De Schuit is vlakbij het Osdorpplein.