De Salon

De Salon

  • Kastanjeplein 60, Amsterdam
  • (020) 462 69 35

De Salon

De Salon is een ruimte in de Kastanjehof waar we elke dag sociale en culturele activiteiten aanbieden aan ouderen van alle culturen en nationaliteiten. Buurtbewoners komen regelmatig binnen voor een kopje koffie en een praatje in Kastanjehof.

De activiteiten

In de Salon kunt u meedoen aan verschillende activiteiten. Creatieve activiteiten zoals breien en haken, samen de krant lezen of een sportieve wandeling maken. Elke woensdagochtend koken we samen een warme maaltijd waarbij het huis wordt gevuld met de heerlijkste geuren. Op woensdag prikt iedereen graag een vorkje mee!

Persoonlijke begeleiding

In De Salon zijn elke dag vaste medewerkers aanwezig die de activiteiten begeleiden. Deze begeleiders kennen de Turkse taal, Berbers, Nederlands en Arabisch, waardoor iedere bezoeker kan communiceren in de eigen moedertaal.

Aanmelden

Wilt u meedoen aan de activiteiten van De Salon? Dan heeft u een indicatie nodig van Gemeente Amsterdam, of van het CIZ (Centraal Indicatieorgaan Zorg). Hierover kan uw huisarts u informeren. Ook kunt u langskomen bij Kastanjehof en vragen naar een medewerker van De Salon.

Vergoeding

Doet u mee aan activiteiten bij De Salon, dan betaalt u een eigen bijdrage voor de ondersteuning die u krijgt vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het CAK bepaalt de hoogte van deze bijdrage.

Lees meer over de eigen bijdrage op de website van het CAK.

Contact

  • Bel (020) 462 69 35

    maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

  • Bezoekadres

    Kastanjeplein 60 | 1092 LA | Amsterdam

Bereikbaarheid

Kastanjehof is goed bereikbaar. Tram 1, 3 en 19 en bus 37, 41, 245 en N87 stoppen dichtbij. Het centrum, Flevopark, Centraal Station, Noord, Diemen, Slotervaart en Amstelstation zijn hierdoor goed bereikbaar. Komt u met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren.