Dagcentrum Landlust

Dagcentrum Landlust

 • Stammerdijk 25, Diemen
 • (020) 886 97 31

Dagbesteding in een natuurrijke omgeving

Landlust bevindt zich in een boerderij die is opgeknapt in 2015 en ligt aan de dijk tussen de Weespertrekvaart en het Diemerbos. Het is een prachtige plek als je houdt van rust en groen. Landlust is een kleinschalige locatie voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Het is een gezellig en knus centrum met een warm team, waar je je beschermd voelt en structuur in je dag krijgt. Je kunt hier werken aan je creativiteit, ontwikkeling en vaardigheden. We zijn ook graag van betekenis voor een ander en doen daarom activiteiten van toegevoegde waarde voor collega's, de buurt en de natuur. 

De omgeving

Landlust bevindt zich in een mooie rustige omgeving in het bos en aan het water met weidse uitzichten. Het is een plek waar mensen met een beperking kunnen wonen, werken en waar je voor dagbesteding kunt komen. We maken veel gebruik van de omgeving en de nabijgelegen buurten. Zo gaan wij regelmatig het bos in, naar de kinderboerderij Bijlmerweide of naar de winkelcentrum Kraaiennest.

De groep

Op Landlust zijn er 6 (stam)groepen. De groepen zijn allemaal verschillend. Er is bijvoorbeeld een groep voor mensen met behoefte aan structuur, een ouderengroep, creatieve groep en een werkgroep. De groepsgrootte kan varieren tussen de 4 tot 9 deelnemers. Wanneer je hier dagbesteding volgt, kom je altijd in een groep die het best aansluit bij jouw wensen en behoeften.

De begeleiding

Op Landlust hebben we een divers team van enthousiaste begeleiders met verschillende kwaliteiten. Zij vullen elkaar goed aan waardoor er op Landlust een brede professionaliteit aanwezig is. Men kan goed omgaan met complex gedrag en lastige situaties. Onze begeleiders bieden structuur en duidelijkheid en stellen haalbare doelen. Elke stap die jij voorruit kan zetten is een overwinning. Hoe groot of klein dat ook is. 

Sociaal Label Bijzonder Amsterdams

Bijzonder Amsterdams is het sociale label van Cordaan. Een label met handgemaakte spullen uit onze ateliers en werkplaatsen. Voor Bijzonder Amsterdams maken wij verschillende producten zoals slingers, gestempelde dozen en gelukspoppetjes. Sinds 2023 zoeken wij naar een sterkere samenwerking met Bijzonder Amsterdams en proberen wij beter bij hen aan te sluiten. Wil je weten wat daar gemaakt en verkocht wordt? Bezoek dan de webshop

De activiteiten

Op Landlust is een ruim aanbod van activiteiten mogelijk. Omdat we in een natuurrijke omgeving zitten, doen we ook veel buitenactiviteiten zoals; wandelen, papierprikken in het bos en meehelpen bij de kwekerij. De activiteiten binnen betsaan uit; creatief werken, zwemmen, koken, samen feest vieren en ontspannen. Elkaar ondersteunen of helpen in de buurt vinden wij ook belangrijk, zo helpen we de plaatselijke Albert Heijn met vakken vullen, doen we inpakwerkzaamheden voor verschillende bedrijven. Op Landlust staan wij voor het samen doen en het uitwisselen van activiteiten. Wij kijken naar jouw behoeften en wat jij leuk vindt. Wanneer je een activiteit niet op je eigen groep kunt doen, kijken wij altijd of het mogelijk is op een andere groep. 

Wens je op de dagbesteding ook fysiotherapie, ergotherapie of logopedie? Op aanvraag kun je ondersteuning krijgen van deze behandelaren.

Kerstcadeau's maken voor medewerkers

Kosten

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding, heb je een Wlz-indicatie nodig. Heb je nog geen indicatie, dan kunnen wij helpen bij de aanvraag. Naast de indicatie betaal je zelf een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Meer informatie over de eigen bijdrage is te vinden bij het CAK.

Eten & Drinken

Je kunt tijdens de lunch kosteloos een broodmaaltijd met ons mee-eten. Op de meeste locaties is het mogelijk om voor een klein bedrag iets extra’s te krijgen.

Vervoer

Het is altijd mogelijk om met eigen vervoer naar de dagbesteding te komen. Heb je geen eigen mogelijkheid om naar de dagbesteding te komen, dan gaan wij graag met jou in gesprek over hoe we het vervoer kunnen organiseren.

 1. Aanmelden & Informatie

  Via onze afdeling Instroom: tel 020 229 00 88 of via werk-dagbesteding@cordaan.nl.

 2. Intakegesprek

  We gaan graag met jou in gesprek voor een passende groep bij jou in buurt.

 3. Kennismaking & Plaatsing

  Kennismaking kan via een rondleiding en plaatsing gaat via een wachtlijst.

Of vul het aanmeldformulier in

Aanmeldformulier

Contact

 • Bel (020) 886 97 31

  maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 16:00 uur

 • Bezoekadres

  Stammerdijk 25 | 1112 AA | Diemen

Bereikbaarheid

Landlust is met openbaar vervoer niet goed bereikbaar. De dichtstbijzijnde tramhalte en bushalte is ongeveer op 1,5 kilometer afstand. Wie op Landlust dagbesteding heeft, is afhankelijk van groepsvervoer of eigen vervoer.