Dagbesteding Diemen

Dagbesteding Diemen

  • Arent Krijtsstraat 48hs, Diemen
  • 020 66 03 305

Dagbesteding Diemen

Dagbesteding Diemen is voor mensen van 55 jaar en ouder uit Diemen, Amsterdam en omgeving.
Hier kijken we samen met u en uw partners/familieleden naar activiteiten die bij u passen. Genieten van het leven staat bij ons voorop! 

Voor wie?

Wilt u uw dag op een prettige manier doorbrengen en wilt u onder de mensen blijven?  De activiteiten zijn zeer geschikt voor volwassenen die graag actief blijven ondanks cognitieve problemen of lichamelijk beperkingen. Speciaal voor mensen met behoefte aan meer leuke  contacten en activiteiten of voor mensen wiens partner of familie de zorg soms even te zwaar wordt. 

Huiskamers en mantelzorgers

Er zijn twee huiskamers waar we verschillende activiteiten aanbieden die bijdragen aan het welzijn van de mens. Activiteiten die zowel het lichaam als de geest activeren. 

In de huiskamers is ook veel ruimte voor gesprekken met mantelzorgers.

Welke activiteiten?

Bij Dagbesteding Diemen kunt u meedoen aan bewegingsactiviteiten zoals tennis, tafelvoetbal en wandelen. Elke dinsdag is er een klaverjasclub en elke vrijdag is er bingo voor de liefhebber. Dagelijks werkt u aan uw geheugen en conditie op verschillende manieren.

Tussen de middag kunt u kiezen voor een warme- of broodmaaltijd in ons restaurant. Is vervoer een probleem voor u om naar de dagbesteding te komen? Dan halen wij u op met onze bus en brengen u natuurlijk ook weer thuis.

Kosten

Voor ouderen die lichte of matige verzorging en begeleiding nodig hebben geldt de maatwerkvoorziening in de Wmo ( Wet maatschappelijke ondersteuning ). Voor ouderen met gevorderde dementie kan dagbesteding een onderdeel zijn van Wlz-zorg ( Wet langdurige zorg). Wij kunnen u helpen met de aanvraag hiervan.

Informatie en aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor Dagbesteding Diemen? Of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met onze senior participatiecoach:

Chantal de Jonge
T: 020-66 03 305
Echdejonge@cordaan.nl 

Chantal is bereikbaar op maandag, dinsdag en woensdag.

Contact

  • Bel 020 66 03 305

    maandag t/m vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur

  • Bezoekadres

    Arent Krijtsstraat 48hs | 1111AM | Diemen

Bereikbaarheid

Tram 19 stopt vlakbij het Diemer ontmoetingscentrum. Komt u met de auto? In de buurt van Dagbesteding Diemen geldt een blauwe zone.