Locatie

Beth Shalom

een huis met Nesjomme!

Kastelenstraat 80 Amsterdam

(020) 504 73 00 
Medewerker met blauwe Cordaan-polo staat naast oudere meneer in scootmobiel met hand op zijn schouder en ze lachen

Beth Shalom is een zorgcentrum met de Joodse identiteit in Buitenveldert, een heerlijk rustige buurt om te wonen, met het Gijsbrecht van Aemstelpark en Gelderlandplein in de buurt. We zijn zorgzaam naar elkaar, met warme aandacht voor bewoners en hun naasten.

Onze koks koken volgens de Joodse regels, we vieren Joodse feestdagen en volgen Joodse tradities. Onze Joodse identiteit is duidelijk zichtbaar. Tegelijkertijd respecteren we de afkomst en levensbeschouwelijke overtuiging van elke bewoner.

Wat vind je bij ons?

  • Professionals van Beth Shalom ondersteunen je bij de persoonlijke verzorging. Wat je zelf nog kunt, blijf je uiteraard zelf doen. Heb je verpleegkundige hulp nodig? Dan is er een verpleegkundige aanwezig voor deze zorg.

    Onze ondersteuning passen we aan jouw wensen en behoeften aan. De afspraken komen in je ‘persoonlijk plan’.

  • Heb je specialistische ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat bewegen, slikken of praten niet meer vanzelf gaat? Dan kun je oefenen met een fysiotherapeut, ergotherapeut of logopedist tot het beter gaat.

    Bij medische of psychische klachten kun je ondersteuning krijgen van een specialist ouderengeneeskunde of psycholoog.

  • In Beth Shalom is veel aandacht voor optimale zorg en begeleiding in de laatste levensfase. Bij de intake nemen we samen met jou en je dierbaren je wensen door met betrekking tot deze zorg.

    In overeenstemming met de halacha vindt in beginsel geen euthanasie plaats. Dit uitgangspunt laat onverlet dat wet- en regelgeving met betrekking tot euthanasie onverminderd van toepassing zijn.

  • Als je verblijft in Beth Shalom, krijg je veel indrukken te verwerken. Dit kan vragen, gedachten en gevoelens oproepen: 'Heb ik zelf nog iets te zeggen over mijn leven?' 'Ik voel me verdrietig.' 'Wat geeft mij vertrouwen, kracht en inspiratie?'

    Met deze vragen kun je terecht bij een geestelijk verzorger. Deze ondersteunt ieder mens, met iedere levensbeschouwing, achtergrond en geloof. 

  • De tandarts en de mondhygiënist komen regelmatig langs voor behandeling en consult. Ook kunnen ze helpen met bestaande en nieuwe gebitsprotheses. Hiervoor werken we samen met OuderenmondzorgPraktijk. 

  • Om je de best mogelijke zorg te bieden, werken wij nauw samen met andere instellingen met de Joodse identiteit, bijvoorbeeld:

De sjoel met glas-in-lood ramen.

Beschermd wonen in een eigen appartement

In Beth Shalom kun je zelfstandig wonen in je eigen appartement op een van onze vier etages. De 3e etage is speciaal voor mensen met dementie die intensieve zorg nodig hebben.

Binnen de muren van ons woonzorgcentrum is ook een afdeling van het Sinai-centrum: specialist in de behandeling van ouderen met een psychotrauma. 

De receptie is dag en nacht bemenst. Dat geeft een veilig gevoel.

Licht gebouw van vier verdiepingen met zonneschermen. Rechts is een ingang naar de parkeerplaats.
Zonnige binnentuin met een terras. Tuintafel met stoelen en veel planten om het terras.

Samen zorgen

De toekomst van de zorg bij Cordaan is ‘Samen’. We kijken samen naar wat je zelf kunt, en welke zorg en ondersteuning je naasten kunnen en willen geven. Ook kijken we naar het netwerk in de wijk waar je woont. Samen met onze professionele zorgmedewerkers vormen we zo het team van de toekomst.  

Meer weten over hoe we bij Cordaan samen zorgen? Lees dan het interview met Anna Riemersma, programmamanager Informele zorg. 

Gemeenschappelijke ruimte, waar de galerijen van de verdiepingen op uitkijken. Gezellig ingericht met tafels, stoelen, veel planten en veel lichtinval.
Een madeliefje in het zonlicht
Naam en logo van Beth Shalom op het gebouw.

Veelgestelde vragen

  • De kosten voor wonen en zorg in een verpleeghuis worden grotendeels vergoed door de overheid. Dit is geregeld in de Wet langdurige zorg. Maar je betaalt ook een eigen bijdrage.

    De hoogte van je eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen en vermogen zoals spaargeld. Het berekent hoeveel je per maand moet betalen en stuurt je daarvoor maandelijks een factuur. Op hun website kun je berekenen hoe hoog jouw eigen bijdrage zal zijn.

    Eigen bijdrage berekenen
  • Voor veel vormen van zorg bij Cordaan geldt dat je een indicatie nodig hebt van het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) of een beschikking van de gemeente. Als je in een verpleeghuis woont, wordt de zorg vergoed uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Iedereen die in Nederland woont of werkt is automatisch verzekerd voor Wlz-zorg. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid geregeld. Informatie over de verplichte eigen bijdrage Wlz krijg je bij het Centraal Administratie Kantoor (CAK) van de overheid.

  • Neem contact op met ons Cliënten Servicebureau voor de actuele wachttijden.

Zorgkaart Nederland beoordeling

Gemiddelde beoordeling: 7.6

Woonlocatie Beth Shalom is 34 keer beoordeeld met een gemiddelde van 7.6.

Aanmelden

  1. 1 Indicatie aanvragen

    Je hebt een WLZ-indicatie om in een woonzorgcentrum te kunnen wonen. Deze indicatie kun je zelf aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Je kunt ook je huisarts vragen dit voor je te doen.

  2. 2 Neem contact met ons op

    Heb je een indicatie? Neem dan contact op met ons Cliënten Servicebureau. Wij informeren je over de mogelijkheden.

  3. 3 Plaatsing

    Ons Cliënten Servicebureau kijkt welke locatie voor jouw zorgvraag geschikt is, en of er plek voor je is. Op dit moment kennen veel locaties van Cordaan een wachtlijst.

Contact

Beth Shalom is goed bereikbaar. Bus 62 stopt om de hoek (halte Kastelenstraat). Deze bus rijdt van het Amstelstation naar station Lelylaan, via station Zuid WTC en station Rai.

Adres

Kastelenstraat 80  
1083 DE  Amsterdam 
088 267 32 26

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over wat wij voor je kunnen doen? Of wil je meteen zorg aanvragen?

Je kunt ons op werkdagen tussen 9 en 5 uur bellen. Je kunt ook een e-mail sturen.

Cliënten Servicebureau

T: 088 267 32 26
E: zorgbemiddeling@cordaan.nl