Locatie

Trainingshuis Sleewijkstraat

Begeleiding aan jonge moeders tijdens en na de zwangerschap

Sleewijkstraat 36-42, Amsterdam

06 436 28 007
Een illustratie van een roze huisje met daarin een poppetje die slaapt.

In de Sleewijkstraat staat een trainingshuis voor jonge vrouwen met een licht verstandelijke beperking die zwanger zijn of net een kindje hebben gekregen.

Je kunt hier begeleiding krijgen tijdens jouw zwangerschap en bij de voorbereiding op de bevalling. Na de bevalling leer je alles over opvoeding en verzorging van je kindje.

Wat biedt de Sleewijkstraat?

 • In de Sleewijkstraat heb je een eigen persoonlijk begeleider. Samen met jouw persoonlijk begeleider maak je afspraken en doelen. Deze doelen en afspraken leggen we vast in jouw begeleidingsplan.  
   
  Iedere drie maanden evalueer je samen met jouw persoonlijk begeleider, woonbegeleiders en gedragsdeskundige jouw doelen. Indien nodig stellen we nieuwe doelen op.  

  Er is ook een gedragsdeskundige, GZ-psycholoog en de locatiemanager. Het Trainingshuis werkt ook nauw samen met instanties, zoals een Ouder-kind adviseur of de William Schrikker Stichting als dat nodig is. 

 • In het trainingshuis krijg je speciale trainingen. Bij deze trainingen leer je over hechting tussen jou en jouw kindje, en hoe je jouw eigen leven als moeder combineert met het opvoeden van een kind.  

  We bespreken ook vragen die je hebt bij het opvoeden van jouw kindje. Met de trainingen leer je praktische vaardigheden die je helpen op de beste manier voor jouw kind te zorgen.    

  Je leert alles over babyverzorging, en krijgt advies over goede voeding, kleding, hygiëne en de ontwikkeling van jouw kind. 

 • Bij jouw komst in trainingshuis de Sleewijkstraat krijg je een eigen appartement, waar je samen met jouw kindje woont. Dit appartement is van alle gemakken voorzien. Zo heb je een eigen badkamer, woonkamer en slaapkamer. Je mag hier in principe langdurig wonen.  

  De samenwerkingsrelatie is zowel voor jou als moeder, als voor het kind. De begeleiders komen je ondersteunen in jouw eigen appartement.

 • Tijdens je verblijf in Trainingshuis Sleewijkstraat ondersteunt een team met woonbegeleiders, een persoonlijk begeleider en gedragsdeskundigen jou in de laatste fase van je zwangerschap. Zij helpen je bij de voorbereiding op jouw bevalling.  

  Na de bevalling ondersteunen we je in deze nieuwe fase in jouw leven en jouw nieuwe rol als moeder en opvoeder. We begeleiden je bij alle praktische zaken die er bij de zorg voor een baby komen kijken. 

 • Bezoek is in principe welkom. Graag in overleg met de begeleiding zodat we weten wie er in het gebouw aanwezig zijn. Partners zijn, indien steunend, welkom. Afspraken hierover worden gemaakt samen met de persoonlijk begeleider en de gedragsdeskundige.   

  Cordaan wil graag het netwerk van de moeders in kaart brengen en waar mogelijk uitbreiden. 

 • De Sleewijkstraat is een straat in stadsdeel Amsterdam Zuidoost. Het ligt in een rustige woonwijk.

  Er is een sportveld achter de woning en als je tien minuten loopt ben je bij winkelcentrum Reigersbos. Hier kun je boodschappen doen bij de Jumbo.

  Ook is er een drogist, kapper, bakker, postkantoor en een bibliotheek.

Veelgestelde vragen

 • Om te komen wonen op De Sleewijkstraat heb je een Wlz- indicatie nodig. MEE kan helpen deze aan te vragen bij het CIZ. Wie zorg uit de Wlz krijgt, betaalt een verplichte eigen bijdrage. Dat heeft de overheid zo geregeld.

  Informatie over de verplichte eigen bijdrage kun je krijgen bij het CAK.

 • De overheid vergoedt niet alles. De verzekering voor ziektekosten bijvoorbeeld betaal je zelf. Gebruik je aanvullende diensten, dan zijn daar kosten aan verbonden. 

  Cordaan houdt zich aan de landelijke regels over wat de zorginstelling betaalt en wat je zelf betaalt. In de brochure 'Verstrekkingenpakket Verstandelijk Gehandicapten Zorg' lees je alles over deze regels. 

 • Wil je je aanmelden bij de Sleewijkstraat? Bel dan Zorgloket Cordaan Jeugd (020) 630 62 62 of mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl

  Samen brengen we in kaart wat je nodig hebt en bespreken we de mogelijkheden. Ook kijken we wat er nog nodig is om dit te regelen.

Contact

De Sleewijkstraat is goed bereikbaar. Metrostation Reigersbos is niet ver lopen, met de metro kun je naar het centrum en Centraal Station.

Adres

Sleewijkstraat 36-42
1107 TV Amsterdam
06 436 28 007

Een illustratie van een blauwe vorm met oogjes en daaronder twee gele handen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wonen, dagbesteding, werken, behandeling of begeleiding? Bel of mail ons:

Zorgloket Jeugd

We zijn te bereiken op telefoonnummer

(020) 630 62 62

Kunnen we de telefoon niet opnemen? Stuur dan een e-mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl.