Locatie

Wonen in de Marius Meijboom

Modern en sfeervol wonen op IJburg voor kinderen en volwassenen

Marius Meijboomstraat 109-111, Amsterdam

(020) 346 23 00
Een vrouw met donker haar en een meisje in een rolstoel kijken op een groot balkon naar de planten. De vrouw heeft een plantenspuit vast.

Wonen is het fijnste thuis, in een vertrouwde en veilige omgeving. Soms kan dat niet en is het noodzakelijk om jouw kind elders te laten wonen. Bijvoorbeeld wanneer jouw kind zoveel zorg nodig heeft, dat het thuis niet meer haalbaar is.

Op de Marius Meijboom wonen volwassenen en kinderen met een (Zeer) Ernstige Meervoudige Beperking. Met een fijn team van begeleiders en verpleegkundigen, en in nauwe verbinding met ouders, zorgen wij voor een goed leven voor en met elkaar.

De Marius Meijboom is een samenwerkingsverband van Cordaan, Ons Tweede Thuis en Omega.

Wat biedt De Marius Meijboom?

  • De Marius Meijboom is een woon- en logeerhuis, speciaal voor kinderen en volwassenen met een (zeer) ernstige meervoudige beperking. Op de Marius Meijboom bieden wij de bewoners een fijne plek om te wonen.

    Op de Marius Meijboom hangt een huiselijke sfeer. Dit vinden we belangrijk. Er wordt dagelijks gekookt in de grote open keuken en met elkaar gegeten aan de grote tafel. Er is aandacht voor het lichamelijk welbevinden en een waardevolle, leuke invulling van de dag, dit zorgt voor een dynamische werkomgeving.

  • Elke bewoner heeft een eigen zit-slaapkamer, vaak met aangepaste meubels. Ook heeft elke woning een groot balkon. Verder zijn er zes mooie, gezellige huiskamers met voldoende ruimte voor rolstoelen en andere voorzieningen.

    Voor de kinderen zijn er snoezelruimtes ingericht waar ze heerlijk kunnen ontspannen.

  • Ouders spelen in het leven van de bewoners een belangrijke, centrale rol. De relatie tussen mensen en het onderlinge contact ligt aan het de basis en hun betrokkenheid is groot.

    We delen foto's en video's met ouders, bijvoorbeeld via FaceTime of Whatsapp. We ontvangen dit ook graag terug, met de beelden van thuis leren wij de bewoners en hun familie weer beter kennen.

    Ook in praktische zin wisselen we kennis uit. Ouders kennen hun kind het beste, en daarom vragen wij hen vaak om mee te denken over vragen die wij hebben in de begeleiding.

    Samen met ouders hebben we de ‘samen zien-app‘ ontwikkeld die faciliteert in het meedenken over vraagstukken.

  • Er wordt in kleine stappen gewerkt aan de ontwikkeling van de bewoners. Als je op de groep bent dan voel je het; hier kun je elke dag een bijdrage leveren aan een goed leven voor en met elkaar. De bewoners leren ons om met volledige aandacht, kwetsbaar en nieuwsgierig het contact aan te gaan.

    Het LACCS programma is een programma die wij hebben opgenomen in de methodische cyclus en in ons dagelijks werken. Een goede samenwerking tussen ouders/familie en de zorgprofessionals is daarbij onmisbaar. 

    We streven naar een goed leven voor de bewoners. Met het LACCS-programma geven wij dit vorm. Het geeft ons de handvatten die je als begeleider nodig hebt, waarmee je daadwerkelijk het verschil kan maken voor mensen.

Een jongen zit in een woonkamer op de grond en kijkt omhoog naar allemaal geblazen bellen.

Meer weten of aanmelden?

  1. 1 Meer weten

    Wil je meer weten of denk je dat woon- en logeerhuis Marius Meijboom de juiste plek voor je is? Bel of stuur een mail en maak gerust een afspraak met de afdeling Zorgbemiddeling.

  2. 2 Aanmelden

    Ben je geïnteresseerd in het aanmelden voor wonen, dan kan je contact opnemen met het Zorgloket van Cordaan Jeugd of T: (0297) 353 872 @: zorgbemiddeling@onstweedethuis.nl

Contact

De Marius Meijboom is goed te bereiken met tram 26 vanaf Centraal Station en met bus 66 vanaf Station Bijlmer Arena. Kom je met de auto? Houd dan rekening met betaald parkeren op maandag t/m zaterdag van 09:00 - 19:00 uur. 

Gegevens

(020) 346 23 00 

Adres

Marius Meijboomstraat 109-111
Amsterdam 

Een illustratie van een blauwe vorm met oogjes en daaronder twee gele handen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wonen, dagbesteding, werken, behandeling of begeleiding? Bel of mail ons:

Zorgloket Jeugd

We zijn te bereiken op telefoonnummer

(020) 630 62 62

Kunnen we de telefoon niet opnemen? Stuur dan een e-mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl.