Locatie

KDC De Driepunt

Een behandelcentrum voor kinderen van 4 tot 12 jaar in West

Hoogheemraadweg 5, Amsterdam

(020) 518 60 20
Kind op de schommel en begeleider erachter lachen samen

De Driepunt is een kinderdienstencentrum voor kinderen met een verstandelijke beperking, ontwikkelingsachterstand of psychische problemen.

Bij ons kan jouw kind zich in een veilige omgeving, zo optimaal mogelijk en op zijn eigen manier en tempo, ontwikkelen.

Samen met ouders en ons team van specialisten maken we een plan om de kinderen te helpen het volgende stapje in hun ontwikkeling te maken. We luisteren naar jou als ouder of opvoeder, en houden waar mogelijk rekening met wensen en vragen.

Een goede band met ouders waarin we open, eerlijk en transparant zijn, vinden we belangrijk.

Wat biedt De Driepunt?

 • We zijn een nieuwe en groeiende locatie. Op dit moment zijn er 3 groepen van 5 kinderen. In de toekomst zullen dit 4 groepen van 7 kinderen worden. 
   
  We proberen een zo goed mogelijke plek te bieden voor de kinderen. Samen met ouders en de gedragsdeskundige kijken we welke groep het meest passend is voor jouw kind. Hierbij kijken we vooral naar ontwikkelingsniveau en behoeften.

 • De kinderen komen 5 dagen per week naar De Driepunt. Hoe vaker een kind komt, hoe meer structuur en duidelijkheid er is en hoe meer we bezig kunnen zijn met de behandeling. Daarom bieden wij geen deeltijdplaatsen.  

  Op de groep werken gediplomeerde begeleiders en werken we volgens verschillende methodieken, zoals de Triple C Methodiek, de motormeter en totale communicatie.   
   
  Naast begeleiding op de groep is er een ergotherapeut, logopedist, bewegingsagoog en video-interactiebegeleidster. Therapie wordt 1 op 1 gegeven of groepsgewijs.

  Ook is er een gedragsdeskundige die ondersteunt bij hulpvragen en zorgt voor passende behandeling.

 • 's Morgens worden de kinderen om 8.45-9.00 uur gebracht aan de voorkant van het gebouw.

  Om 14.45-15.00 uur worden de kinderen weer opgehaald op het schoolplein aan de achterkant van het gebouw.

 • Wanneer we merken dat een kind toe is aan een volgend stapje dan wordt dit met ouders besproken. 

  We kijken altijd goed of het kind nog op zijn plek is, en als dat om wat voor reden dan ook niet meer het geval is, kijken we naar een passende plek. Dat kan binnen het KDC zijn, of ander KDC of ZOG, of SO.

"Vanuit een basisveiligheid kunnen we bouwen. Want leren kan pas als je je veilig voelt."
Renske Teamleider De Driepunt
Kind en begeleider lachen tijdens het eten
Kind en begeleider bouwen een blokkentoren en het kind klapt

Veelgestelde vragen

 • Een Kinderdienstencentrum (KDC) biedt 5 dagen per week begeleiding en behandeling aan kinderen. Denk aan een gedragsdeskundige die psychologische onderzoeken uitvoert, logopedie, video-interactiebegeleiding en indien nodig ergotherapie. 
   
  Specialistische Kinderopvang (SKO) is dagopvang voor kinderen tot 5 jaar en biedt geen behandeling, maar alleen begeleiding. Deeltijdplaatsing is mogelijk voor een paar dagen per week. 

 • Voor plaatsing op een KDC of SKO is een Jeugdwet indicatie nodig van de gemeente of een WLZ-indicatie. Het Zorgloket Jeugd kan uitleg geven over hoe je deze indicatie aanvraagt.

 • In principe wordt alles vanuit de indicatie betaald. Vanuit Cordaan is het mogelijk om een reiskostenvergoeding aan te vragen voor als je je kind zelf brengt en ophaalt.

 • Ouders halen en brengen hun kinderen zelf, busvervoer is bij ons niet mogelijk en kan niet aangevraagd worden.

Aanmelden

 1. 1 Aanmelden

  Als je je kind wilt aanmelden ga dan naar het Ouder- en Kindteam bij jou in de buurt.

 2. 2 Vragen over Cordaan of de aanmelding?

  Neem dan contact op met het Zorgloket Cordaan Jeugd. Samen brengen we in kaart wat je nodig hebt en bespreken we de mogelijkheden. Ook kijken we wat er nog nodig is om dit te regelen. We gaan op zoek naar een passende vorm van ondersteuning en houden zoveel mogelijk rekening met je wensen.

 3. 3 Rondleiding

  Als we een passende vorm van ondersteuning hebben gevonden, ontvang je een uitnodiging voor een rondleiding, het verdere verloop van de aanmelding wordt nog met je besproken.

Contact

De Driepunt is goed bereikbaar. Bus 63 stopt bij de halte Griendstraat en de trams 1 en 17 stoppen bij de halte Dijkgraafplein. Kom je met de auto? Dan geldt er betaald parkeren.

Adres

Hoogheemraadweg 5
1096 VM Amsterdam
(020) 518 60 20

Een illustratie van een blauwe vorm met oogjes en daaronder twee gele handen.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag over wonen, dagbesteding, werken, behandeling of begeleiding? Bel of mail ons:

Zorgloket Jeugd

We zijn te bereiken op telefoonnummer

(020) 630 62 62

Kunnen we de telefoon niet opnemen? Stuur dan een e-mail naar zorgloketjeugd@cordaan.nl.