Internationale School Amsterdam (AICS)

Werken in een internationale omgeving met leerlingen uit de hele wereld. Bij de AICS maken wij deel uit van de school. We werken met en voor de leerlingen en leerkrachten en verzorgen voor hen het eten en drinken.

Werken voor de Internationale School Amsterdam (AICS) is werken voor een school met een sociale visie, namelijk dat iedereen erbij hoort. Dat de deelnemers van het Leerwerkbedrijf volwaardige medewerkers zijn en dat de leerlingen al op jonge leeftijd leren dat we allemaal verschillend kunnen zijn, maar iedereen met respect moeten behandelen. 

Wanneer je voor AICS werkt, kun je op twee plekken werken. Je werkt in de keuken van de aula waar de leerlingen hun pauze doorbrengen of je werkt in de pauzeruimtes van het personeel en leraren. De werkzaamheden kunnen bestaan uit een mix van werk: kantine werkzaamheden, het voorbereiden van maaltijden of het uitvoeren van conciërge werkzaamheden.

Past dit bij jou? 
Werken voor AICS betekent wel dat je veel loopt en staat. Je bent veel in beweging om eten voor te bereiden, schoonmaakwerkzaamheden uit te voeren of dingen bij te vullen. Het kan regelmatig voorkomen dat je de leerlingen en leraren te woord moet staan. Omdat je horecagerichte werkzaamheden uitvoert is het belangrijk dat je er netjes uit ziet, schoon kunt werken en het leuk vindt om met mensen te werken. De school kent enkele piekmomenten, dat zijn de momenten waarin de leraren en leerlingen pauze hebben. Op dat moment kan het heel druk zijn. Is die drukte voor jou te veel, dan hebben we ook werkzaamheden die in een rustigere omgeving gedaan kunnen worden.

Op deze locatie wordt grotendeels Engels gesproken. Begrip van de Engelse taal zou je goed kunnen helpen. Heb je dat niet, geen probleem en als je het wilt, mag je bij de school Engels leren. 

Wat kun je leren?
Dit is wat je bij ons kunt leren. Je hoeft niet alles te kunnen of te willen. Wat je leuk vindt of goed kan, daar helpen wij jou verder in.

  • Maaltijden bereiden
  • Broodjes beleggen
  • Verkoop van kantine artikelen
  • Werken in de spoelkeuken
  • Schoonmaakwerkzaamheden
  • Bijvullen van machines
  • Ordenen van de pantry

De Internationale school heeft 2 locaties. Beide locaties zijn open van maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van schoolvakanties.

Locatie Amsterdam Zuid:
A. J. Ernststraat 1179
1081 HL Amsterdam

Locatie Amsterdam Zuidoost
Darlingstraat 2
1102 MX Amsterdam
In 2023 verhuist deze locatie naar de omgeving van Amsterdamse Poort

Meer weten of aanmelden:
Neem dan contact op met onze afdeling instroom via 020-2290088
Mail: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Meer informatie
Op de pagina van Het Leerwerkbedrijf vind je meer informatie over werk en dagbesteding.
Op de pagina van Horeca & Catering staat meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor werken in deze sector.
Meer weten over de Internationale school: aics.espritscholen.nl

Om bij ons te kunnen werken heb je een indicatie nodig. Hebt je die nog niet? Wij kunnen het voor je aanvragen.