ZZP 8 - Werk en dagbesteding VGZ

Met ZZP 8 kunt u activiteiten doen in een dagcentrum van Cordaan. U doet dan vooral belevingsgerichte activiteiten. Er is een vast dagprogramma en een weekprogramma. U bent op een groep samen met anderen. Samen met de persoonlijk begeleider kijkt u welke groep het beste past.

Als u ZZP 8 heeft, hebt u veel verzorging, verpleging en begeleiding nodig. U krijgt begeleiding bij dingen die voor u moeilijk zijn: communicatie, eten, drinken. De begeleiding helpt u uw omgeving te ervaren en te beleven. U gaat veel luisteren, kijken, ruiken, voelen en proeven. Er wordt muziek gemaakt. En als het kan gewandeld buiten. Als het nodig is sport en zwemmen soms mogelijk. Er is een vast dagprogramma en een weekprogramma. Activiteiten worden afgewisseld met ontspanning en rust.  
 
Begeleiding
De begeleiding is altijd op de groep aanwezig en helpt u waar u dit nodig heeft. Begeleiders zijn speciaal geschoold om te kunnen lezen wat u bedoelt. 
Om samen met u te onderzoeken wat u wilt, kan en nog kunt leren. Oefenen met kiezen bijvoorbeeld: wat wilt u op brood? Wat wilt u drinken? Welke muziek wilt u horen? 

Therapie 
Een fysiotherapeut helpt en adviseert als u problemen hebt met bewegen. Een logopedist kan helpen met spraak- en slikproblemen en beter communiceren.
Ook is er een muziektherapeut en ergotherapeut als u dat nodig heeft.

Omgeving 
U hebt op de groep een eigen plek. De inrichting van de groep is sfeervol. De ruimte is veilig en warm, en nodigt uit tot kijken, horen, ruiken, voelen en proeven. Soms wordt de ruimte omgetoverd tot snoezelruimte.

Activiteiten die u kunt doen zijn:

  • zintuigprikkelende activiteiten: luisteren naar muziek en verhalen, kijken, voelen, ruiken en proeven
  • stimulerende activiteiten: puzzels, spelletjes, tekenen, schilderen
  • beweging: zwemmen, spelactiviteiten, wandelen, fietsen