ZZP 6 - Werk en dagbesteding VGZ

Met ZZP 6 kunt u activiteiten doen in een dagcentrum van Cordaan. U doet dan gevarieerde activiteiten, zoals knutselen, muziek maken, wandelen, Volksdansen, puzzelen. Er is een vast dagprogramma en een weekprogramma. U bent op een groep samen met anderen. De ene groep doet veel activiteiten samen, Bij een andere groep doet u veel alleen. Samen met de persoonlijk begeleider kijkt u welke groep het beste past.

Als u veranderingen moeilijk vindt en als u houdt van rust, kunt u werken op eenstructuurgroep in het dagcentrum. Elke week is hier hetzelfde. Elke ochtend ziet u op een bord met foto's wat u die dag gaat doen. De activiteiten zijn in een veilige, rustige ruimte. U hebt een eigen, vaste begeleider die u helpt. Helpen met wennen aan nieuwe dingen bijvoorbeeld. En samen oefenen met kiezen. U doet activiteiten die u interessant vindt en goed kunt. 

Activiteiten die u kunt doen zijn:

  • Arbeidsmatige activiteiten 
  • Creatieve activiteiten 
  • Beweging
  • Spellen en puzzels

Als u ZZP 6 heeft en een dagje ouder bent kunt u activiteiten doen. De activiteiten zijn thuis op de groep waar u woont. Koffie drinken, krant lezen, handwerken, knutselen enzovoort. Hard werken hoeft niet meer als u ouder wordt. Het is belangrijk om zelf dingen te blijven doen. En dat u elke dag onder de mensen bent.

Als u ZZP 6 heeft en houdt van steeds hetzelfde doen, kunt u licht industrieel werkdoen. Dat betekent inpakken, sorteren, sjouwen of post uitzoeken. Elke dag is hetzelfde. Dat geeft rust.

Sommige cliënten met ZZP 6 hebben veel verzorging nodig. Zij kunnen moeilijk praten, eten, drinken, lopen. In het dagcentrum kunnen zij op een groep samen zijn. Zij gaan veel beleven. Door te luisteren, kijken, ruiken, voelen en proeven. Er wordt muziek gemaakt. En gewandeld buiten. Bewegen is belangrijk. Sport bijvoorbeeld, en zwemmen. Activiteiten worden afgewisseld met ontspanning en rust.

Gerelateerde pagina's