Werken met behulp van IPS

Bij IPS staat de wens van de deelnemer centraal. Jij geeft aan wat je wilt. Die wens is leidend! De IPS coach helpt je vervolgens met het zoeken naar een passende werkplek of een passende opleiding.

IPS

Bij IPS staat de wens van de deelnemer centraal. Jij geeft aan wat je wilt. Die wens is leidend! De IPS coach helpt je vervolgens met het zoeken naar een passende werkplek of een passende opleiding. En weet je nog niet goed wat je precies wilt?  Dan helpt de IPS coach je met het zoeken naar wat bij je past. Het is een echte samenwerking tussen jou en de IPS coach. Maar we betrekken ook je netwerk hierbij, bijvoorbeeld iemand van je familie of je (ambulant) begeleider.

IPS traject

Elk IPS traject loopt weer anders. Wat wel hetzelfde is, is de start.  Elk IPS traject start met enkele gesprekken waarin we je wensen en verwachtingen in kaart brengen. Vervolgens bespreken we de mogelijkheden en hoe we invulling kunnen geven aan je wensen. Soms vinden we snel een werkplek, en soms duurt het wat langer, misschien omdat je een cursus of opleiding moet volgen. Het lukt niet altijd om gelijk een ideale werkplek te vinden maar vaak lukt het wél om binnen een jaar iets passends te vinden. Het hele traject doen we samen met jou! Het hele traject kan 2 jaar duren, maar kan ook veel korter zijn wanneer je geen begeleiding meer nodig hebt. 

Wat doet de IPS-coach

Een IPS coach is iemand die met jou zoek naar een passende baan in een passend bedrijf. Hij/zij helpt je bij de sollicitatie, bij gesprekken met het bedrijf en begeleid je ook op de werkplek.

Geïnteresseerd? Of wil je meer informatie stuur een mail naar: ipsjobcoaching@cordaan.nl of om je aan te melden naar: werk-dagbesteding@cordaan.nl

Op de webpagina Werken met IPS vind je veel informatie over IPS in het algemeen.