Vrijwilligerswerk bij het Dierendok

Houdt u van buiten zijn, van tuinieren, van het verzorgen van dieren of lijkt het u leuk om wat meer betrokken te zijn in de buurt. Onze buurtboerderij is het stukje groene oase midden in een woonwijk vlak bij de NDSM werf.

Van Kinderboerderij naar buurtboerderij

Het Dierendok is een mooie groene en sociale buurtboerderij waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken. We zijn een onderdeel van de zorgorganisatie Cordaan. Cliënten van Cordaan komen hier om te leren werken in de dierverzorging. Ondanks wij een werkplek zijn voor deelnemers met een afstand tot de arbeidsmarkt, vervullen wij ook een sociale rol in de buurt. 

Gezocht

Vrijwilligers voor de moestuin
Bent u een buurtbewoner met groene vingers, of wil u leren om een moestuin aan te leggen en te onderhouden. Wij zijn op zoek naar buurtbewoners die willen helpen met het opstarten en onderhouden van onze moestuin. Dat kan op alle dagen dat we open zijn.

Hulp bij dierenverzorging in het weekend tussen 10.00 - 16.00 uur
Wij zijn op zoek naar buurtbewoners die ons in het weekend willen ondersteunen bij de verzorging van de dieren.  Bent u graag buiten en bent u een paar uurtjes in het weekend beschikbaar meld u dan aan als vrijwilliger. 

Paardenverzorging in het weekend van 10.00 - 16.00 uur
Op de boerderij hebben wij 3 pony’s, deze worden niet gereden maar vinden het heerlijk om geborsteld te worden.  Ook wandelen wij op het terrein met de pony´s. Aantoonbare ervaring met pony´s is een vereiste.

Meehelpen tijdens klusdagen
Een paar keer per jaar organiseren wij een klusdag. Dan kunnen wij alle hulp extra goed gebruiken. U kunt zich aanmelden via de contactgegevens onder aan deze pagina.

Helpen bij het theekiosk
We zoeken vrijwilligers die ons willen helpen bij het openstellen van een kiosk samen met één van onze deelnemers. Dat kan op alle dagen dat we open zijn.

Fotograaf
Voor beeldmateriaal voor onze marketing en sociale media zijn wij op zoek naar een vrijwilliger fotograaf. Wie wil ons ons helpen?

Aanmelden als vrijwilliger

Lijkt het je leuk om ons te komen helpen. Neem dan contact op met onze beheerder.  De contactgegevens zijn te vinden onderaan deze pagina.

Contactgegevens
Tegenhouderstraat 92. 
1033 PK Amsterdam
Telefonisch bereikbaar van ma t/m vrij tussen 9.00 uur en 16.00 uur op: 020 630 62 00