Videobellen met bewoners

Door corona is het helaas niet altijd mogelijk om een bezoekje aan uw dierbare te brengen. Maar u kunt elkaar gelukkig nog wel zien en spreken! Hiervoor maken wij gebruik van videobellen met Microsoft Teams.

Cordaan heeft videobellen beschikbaar gemaakt voor de bewoners, familie en naasten. Deze pagina bevat meer informatie over videobellen bij Cordaan en geeft u de mogelijkheid om direct een afspraak in te plannen. Wilt u meer informatie? Lees dan verder onderaan deze pagina.

 

Direct een afspraak inplannen? Kies een locatie

Informatie over videobellen

Wat is videobellen?

Met videobellen is het mogelijk om elkaar te zien en moed in te spreken. Met behulp van uw telefoon, tablet, laptop of PC kunt u elkaar zo toch nog zien en spreken. Maak wel eerst een afspraak zodat wij dit goed kunnen organiseren!

Hoe helpt Cordaan met videobellen?

Op deze pagina staan de Cordaan-locaties die gebruik maken van videobellen op afspraak. Klik op de link die hoort bij de locatie waar uw familielid/naaste verblijft. Kies vervolgens een datum en een tijdstip waarop u graag wilt videobellen. Op het afgesproken tijdstip ondersteunt een zorgmedewerker van Cordaan bij het opstarten van het videogesprek. 

Waarom is het nodig om eerst een afspraak te maken?

Door een afspraak in te plannen, kunt u zélf een geschikt moment reserveren. Daarnaast stelt dit ons in staat om de tablets op tijd (en schoon!) bij de juiste persoon af te leveren. Wij helpen uw dierbare bij het opstarten van het videogesprek. Door het op deze manier te organiseren, hebben wij ook voldoende tijd om de tablets schoon te maken. 
* Heeft uw dierbare een eigen telefoon of tablet? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om op eigen initiatief (zonder tussenkomst en ondersteuning van ons) contact met elkaar te leggen! 

Is het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd te videobellen?

Jazeker, dat kan! Met Microsoft Teams is het mogelijk om tijdens het gesprek meerdere familieleden aan te laten sluiten, zonder dat zij op dezelfde locatie aanwezig hoeven te zijn. Zo kunt u toch even met de hele familie samenzijn, elkaar moed inspreken en bijpraten.

Is er een handleiding beschikbaar?

Wilt u meer weten over hoe u een afspraak kunt inplannen? Of hoe een videogesprek opstart? Bekijk dan deze deze uitgebreide handleiding

Hoe maak ik een afspraak?

Maak snel en eenvoudig een afspraak door te klikken op één van getoonde Cordaan-locaties. Kies hierbij voor de locatie waar uw dierbare op dit moment verblijft.