Untitled

Anno 2021 maakt de Nipt het mogelijk Down in een vroeg stadium van de zwangerschap te ontdekken.

Untitled (2021)

Anno 2021 maakt de Nipt het mogelijk Down in een vroeg stadium van de zwangerschap te ontdekken. In veel gevallen leidt dit tot een beëindiging van de zwangerschap, er worden steeds minder mensen met Down geboren. Wat vinden de acteurs met Down van deze ontwikkeling? En hun familieleden? Acteurs Anne Gehring, Els Volmuller en Moos Kwist - moeders en broer van kinderen met Down - deelden in deze productie hoe mooi en moeilijk het voor hen was om een gezinslid met Down te krijgen. De acteurs met Down reageren en adviseren. De voorstelling is gemaakt door De Toneelmakerij, in samenwerking met Cordaan en Outsiderland.

Untitled was een voorstelling en video-installatie ineen. Een tentoonstelling van de laatste mensen met het syndroom van Down in Beautiful Distress House.

Met deze voorstelling onderzochten we hoe we nu en door de tijd heen kijken naar mensen met een verstandelijke beperking. Van halfgod tot duivelskind, clown, knuffelbeer of creatief genie. Woorden bepalen hoe we kijken én wat we zien. Kan je naar iemand met Down kijken zonder het woord ‘Down’ in je hoofd?

Recensie 'Untitled' - Theaterkrant juni 2021