Theater LeBelle

Theater LeBelle is een theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking. Onze groep bestaat uit veertien spelers. Op maandag tot en met vrijdag werken wij aan voorstellingen, locatie theater, inclusie projecten, workshops en bedenken we ook nieuwe theater- en dansconcepten.

Theater LeBelle

Theater LeBelle is een theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking. Onze groep bestaat uit 14 spelers. Op maandag tot & met vrijdag werken wij aan voorstellingen, locatie theater, inclusie projecten, workshops en bedenken we ook nieuwe theater- en dansconcepten.

De spelers krijgen zowel dans- als theaterlessen van kunstdocenten. Wij hebben een inclusie visie op de samenleving en daarom vinden wij het belangrijk om zoveel mogelijk aan te sluiten bij zowel amateur als professionele podiumkunstenaars.

Contactgegevens

d'Oude Raai
Amstelhoekzaal
Ferdinand Bolstraat 321
1072 MA Amsterdam
ekosevollmuller@cordaan.nl
mvanriel@cordaan.nl

06 150 25 056
06 115 08 813

Theater LeBelle wint Diversiteitsaward Sigra

woensdag 21 november 2018

Theater LeBelle wint Diversiteitsaward Sigra

'Wat zijn we trots!' Afgelopen week heeft Theater LeBelle, onderdeel van de dagbesteding van Cordaan, de Diversiteitsaward van Sigra in ontvangst mogen nemen voor het project 'HuiskamerPost in de Buitenhof'. Tijdens een feestelijke en muzikale uitreiking in woon- en zorgcentrum De Buitenhof werd de award aan de spelers en betrokkenen overhandigd. En ze zijn trots!

Lees verder

Breken - voorstelling met DEGASTEN

Spelers LeBelle

Klik op de foto voor inspiratie.

Kenan: 'Ik hou van grappen maken, het publiek via mijn spel een glimlach bezorgen.'

Fran: 'Ik hou ervan om dingen met power te doen. Stoere rollen, rock-'n'-roll muziek en met kracht dansen.'

Daisy: Ik hou van toneelspelen en nieuwe dingen leren.'

Lois: 'TheaterLeBelle vind ik leuk omdat je jezelf kan zijn en elkaar kan helpen. Ik wil graag nog in een film spelen en ik denk dat ik dit bij Theater LeBelle kan leren.

Joran: 'Ik ben een acteur en ik speel het liefst een clown.'

Soumaya: 'Ik ben een actrice, ik voel me hier thuis.'

Nikki: 'Ik houd van dansen en muziek, dat maakt me blij. Ik zit nog op school, maar ik vind het erg leuk dat ik nu met de collega's van LeBelle mag werken.'

Casper: 'Ik speel vaak gemeen, daar ben ik goed in.'

Stefania: Ja! Maak kennis met Stefania, nieuwe speler bij Theater LeBelle. Stefania houdt van acteren, zingen, lol maken en van hard werken. Welkom!

Esrah: Ik vind theater LeBelle heel erg leuk. Ik houd van dans, theater en rap!

Esther: 'Ik kan goed dansen en zingen.'

Ouiam: 'Ik hou van muziek, dansen en ook van tekenen. Als ik muziek hoor, ga ik gelijk bewegen! Dansen geeft mij veel energie'.

Aeymad: 'Ik ben een acteur en kan goed soap spelen. Belangrijk is concentratie en focus.'

Joshi: 'Ik ben echt een theaterdier en ik vind het fantastisch om theater te spelen.'

Jelle: 'Ik geniet als ik kan dansen en bewegen en op die manier mijn verhaal kan vertellen'

Producties en Projecten

Project 'Cardiac Output'

Cardiac Output is een dansproductie over hartenzaken waarin vier dansers van LeBelle in duet gaan met professionals in de dans.

Cardiac Output is ontstaan uit een samenwerking van zorgorganisatie Cordaan, de Theaterschool/AHK en Introdans. Choreograaf Adriaan Luteijn creëerde een dansproductie naar het model van De Ontmoeting, het tweejaarlijkse choreografie- project van Introdans waarin professionele dansers op de dansvloer samenwerken met bijzondere partners.

In maart 2016 heeft LeBelle opgetreden in de Meervaart en daarna getoerd door diverse theaters en speciale openingen door heel Nederland.

 

Filmpje Huiskamerpost

De voorstelling Huiskamerpost bestond uit theatrale ontmoetingen in gesprek en in beweging. Uit deze ontmoetingen ontstonden een aantal performances die gespeeld werden op diverse locaties in d’Oude Raai. Als inspiratie gebruikten we alle verzamelde verhalen. We werkten vanuit het thema ‘Binnenkijken’. Over binnen en buiten. En wat zie je achter de voordeur? Bekijk het filmpje om dat te ontdekken.

'LeBelle in Beweging'

Van oktober 2016 tot en met januari 2017 heeft de theatergroep gewerkt aan de productie: ‘LeBelle in Beweging’

Naast de theaterlessen biedt LeBelle vanaf dit seizoen ook danslessen aan. De spelers zijn dus letterlijk en figuurlijk in beweging gezet en dat gaat ze erg goed af! De productie is gemaakt op de enorme zolder van de Limmikhof, een ruimte die vraagt om veel beweging, ook voor het publiek! Een dansante voorstelling waarin ontmoetingen centraal staan, ontmoetingen in beweging!

Huiskamerpost

In November 2017 hebben we vier avonden de locatie voorstelling HuiskamerPost gespeeld in woonzorcentrum d’Oude Raai. En met groot succes. Alle avonden uitverkocht en we hebben ontzettende mooie reacties ontvangen!

Soap 'Leven en Liefde'

Theatergroep LeBelle heeft een 4-delige internetsoap Liefde & Leven gemaakt.De spelers acteerden voor de camera en leefden zich in, in verschillende soaprollen en hun eigen personage.

In juli 2016 is de soapvoorstelling ‘Leven en Liefde’ uitgevoerd voor publiek. Met live en filmbeelden, het was een groot succes! De soap is geschreven door Hetty Kleinloog en is door haar samen met Els Vollmuller geregisseerd. Dit soapproject is tot stand gekomen in samenwerking met Kijkduin Media. Zij hebben de soap gefilmd en gemonteerd.

Volg de Soap online

 

Team LeBelle

Chi-Chi: 'Mijn naam is Chi-Chi Ihekwoaba. Ik ben 2e-jaarsstudente drama en zal dit seizoen op de maandag en donderdag stage lopen bij theatergroep LeBelle. Ik kijk er heel erg naar uit de gepassioneerde spelers van LeBelle beter te leren kennen en samen plezier te beleven aan het spelen. Theatergroep LeBelle is een fantastische plek om te observeren, zien, ervaren en te voelen. Voor mij is er niets mooier dan het contact aan te gaan met mensen en elkaar te vinden in het spelplezier.'

 "Je ontdekt meer over een persoon in een uur spel dan in een jaar conversatie" ~Plato~

Annelore: 'Mijn naam is Annelore en ik ben dit jaar op de woensdag aanwezig als stagiaire bij Theatergroep LeBelle! Ik studeer Culturele Maatschappelijke Vorming aan de HVA en zit in mijn eerste jaar. Door deze opleiding hoop ik mij te specialiseren in het organiseren en creëren van projecten met als doelstelling 'verbinding creëren'. Tijdens mijn stagetijd hoop ik kennis te maken met theater. Hoe ontstaat theater en wat kan je met theater bereiken. Ik kijk er erg naar uit om te leren van de spelers en mee te werken aan de leuke projecten van LeBelle!'

Els: 'Mijn naam is Els Vollmuller en sinds 2015 werkzaam bij LeBelle. Ik geef op de dinsdagen en woensdagen theaterles. Naast het lesgeven organiseer en coördineer ik samen met Madelon voorstellingen, projecten en diverse producties met LeBelle. Ik hou van community art projecten. Ik zoek altijd de verbinding op met andere mensen en doelgroepen. Je kunt dan zoveel van elkaar leren, ontdekken en samen beleven. LeBelle voelt voor mij als een warm bad. Zoveel mooie talenten, diversiteit aan spelers en onze spelers staan altijd open om weer nieuwe dingen te leren en samen te ontdekken.'

Madelon: 'Als dansmaker verzorg ik bijzondere projecten voor en met diverse doelgroepen, waarin bewegingstheater centraal staat. Met veel aandacht voor iedere deelnemer, enthousiasme, vindingrijkheid en spontaniteit krijgt ieder project een swingende draai. Ik geef les op de maandag en dinsdag. Met de artistieke producties en plannen van LeBelle houd ik mij ook bezig'.

Myrthe: 'Hoi! Mijn naam is Myrthe Roest. Ik ben 22 jaar en ik zit in het tweede jaar van de opleiding creatieve dramatherapie in Amersfoort. Ik loop dit jaar stage bij LeBelle op de maandag en de donderdag. Ik hoop hier meer te leren over toneelspelen en de spelers. Naast dat ik studeer hou ik van koken, afspreken met vriendinnen en toneel spelen.'

Stephanie: 'Mijn naam is Stephanie Bonnet en ik ben nu vierdejaars ‘Docent Dans’ studente aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Dit jaar zal ik op de dinsdag mijn stage uitvoeren bij Lebelle. Als beginnend dansdocent- en maker sta ik voor het verbinden van diversiteit. Wat mij aanspreekt aan Theatergroep Lebelle is de puurheid. De spelers kunnen mij enorm aan het lachen maken, maar ook net zo goed ontroeren met hun passie. Ik kijk ernaar uit meer te leren op zowel didactisch-, sociaal- als maak gebied.'

Hetty: 'Ik ben dramadocent en schrijver van onder anderen de soap ‘Goede Tijden Slechte Tijden’. Met de spelers van LeBelle heb ik samen met Els Vollmuller en Kijkduin Media de soap ‘Leven en Liefde’ gemaakt. Gegrepen door de intensiteit en het spelplezier van de spelers, wil ik eigenlijk niet meer weg bij LeBelle, en ben ik dan ook blij dat ik vanaf nu vaste invaller mag zijn.'

Jaloe: 'Mijn naam is Jaloe Tielens en ik zal op de donderdagen werkzaam zijn bij Theatergroep LeBelle. Tijdens mijn stage bij LeBelle is mijn liefde voor het creatief werken met deze bijzondere spelers enorm gegroeid. Ik ben een passievolle dansdocent en dansmaker en hou van energieke, speelse en muzikale werkdagen. Ik besteed aandacht aan vertrouwen en socialiteit binnen de groep en ik heb een holistische werkwijze. Ik ben bij deze theaterwerkplaats helemaal op mijn plek en ik geniet van onze talentvolle spelers!'

Rebecca: Mijn naam is Rebecca Wijnruit en ik kom op de dinsdagen stage lopen bij LeBelle. Ik studeer aan de Academie voor Theater en Dans en volg de opleiding Docent Dans. Ik ben nu vierdejaars student. Dat betekent dat ik over een jaar klaar ben en dat ik in dit laatste jaar verschillende stages loop, zo ook bij LeBelle. In eerste instantie denk ik heel veel plezier te gaan hebben met de gedreven spelers van Lebelle. Ik hoop samen met de spelers mijn dansvocabulaire te kunnen verbreden en te kunnen ontwikkelen in een vorm waarin die toegankelijk is voor iedereen. Ik hoop te leren hoe ik binnen de groep op de dynamica van de groep kan inspelen en tegelijkertijd de spanningsboog van de les optimaal weet te behouden. Ik heb er erg veel zin in en ik denk dat het werken/stage lopen bij Theatergroep Lebelle een plek is waar ik graag begin om mij in te zetten als dansdocent/dansmaker.

Lucien: 'Mijn naam is Lucien. Ik ben 18 februari 2017 gestart als manager van het Leerwerkbedrijf. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor een aantal prachtige leerwerkbedrijven, waaronder theatergroep Lebelle. Het is mij dan ook een eer om met zulke talentvolle spelers als jullie de aankomende periode samen te mogen werken.'

Noa: 'Mijn naam is Noa Tielens, vierdejaars student aan de opleiding Docent Dans en een gepassioneerd dansdocent. Ik werk als stagiaire aan ‘Huiskamerpost in de Buitenhof’ waar ik op de vrijdag met een bijzondere groep naar de voorstelling toewerk. Ik geniet iedere week van het talent, de eerlijkheid en de humor van alle spelers. Ik ben een speelse, toegankelijke en eerlijke docent en ga graag op zoek naar de grens tussen theater en dans. De samenwerking tussen de spelers van LeBelle en de bewoners van de Buitenhof geeft me als docent veel energie en nieuwe inspiratie!'

Robin: 'Ik ben Robin Rier en ik zal op de vrijdagen stage lopen bij theatergroep LeBelle. Ik studeer dramatherapie en heb LeBelle als stageplek gekozen, omdat ik de doelgroep leuk vind om mee te werken en mezelf goed kan vinden in de manier waarop er invulling gegeven wordt aan de lessen. LeBelle is voor mij een fijne omgeving om ervaring op te doen, plezier te beleven en geïnspireerd te worden door de spelers die mij elke keer ontroeren met hun eerlijkheid. Ik kijk uit naar alle mooie, bijzondere en grappige momenten die gaan komen!'