Theater LeBelle

Theater LeBelle is een theaterwerkplaats voor mensen met een verstandelijke beperking. Op maandag tot en met vrijdag werken wij aan voorstellingen, locatie theater, inclusie projecten, workshops en bedenken we nieuwe theater- en dansconcepten.

Theater LeBelle

Theater LeBelle is onderdeel van het Cordaan programma Kunst & Zorg en het Leerwerkbedrijf. 

De spelers krijgen zowel dans- als theaterlessen van kunstprofessionals en theatermakers. Wij hebben een inclusie visie op de samenleving en daarom vinden wij het belangrijk om zoveel mogelijk aan te sluiten bij zowel amateur als professionele podiumkunstenaars. We verbINden door interactief, interdisciplinair, innovatief, inspirerend en inclusief te werken. Gelijkwaardig, waarin contact met de omgeving een belangrijke pijler is. Proces en resultaat zijn evenwaardig aan elkaar, waarbij artistieke kwaliteit van groot belang is.

Contactgegevens

Kijkduinstraat 17 | 1055 LX | Amsterdam
Cliffordstraat 38 | 1051 GV | Amsterdam

Jaloe Tielens
E: jtielens@cordaan.nl
T: 06 386 90 837

Aanmelden kan via
E: werk-dagbesteding@cordaan.nl
T: 020- 229 00 88 

Producties en Projecten

Green Noise

'Green Noise'

In het voorjaar van 2019 hebben de Lebellers in samenwerking met filmmaker Yorinde Yulan een korte dansfilm gemaakt. We hebben de skatebaan en de graffiti als inspiratie gebruikt om tot persoonlijk en stoer dansmateriaal te komen. De groepschoreografie, de duo's en de solo's hebben we gezamenlijk gecreëerd en zijn na de opnamen door Yorinde op speelse wijze gemonteerd tot de korte dansfilm 'Green Noise'. De film is gemaakt door Rebecca Wijnruit en Jaloe Tielens.

Video door Yorinde Yulan

Kennismaken met onze spelers en theatermakers? Klik hieronder!