Parkinson dagbesteding

Heeft u Parkinson en zoekt u een zinvolle dagbesteding? Naast behandeling en therapie kunt u naar wens deelnemen aan activiteiten. U kunt hierbij denken aan spelletjes, quizzen, films kijken, schilderen, knutselen, buiten wandelen etc. U bent van harte welkom om een keer te komen kijken en de sfeer te proeven.

Wat is Parkinson dagbesteding

De ziekte van Parkinson is een complexe aandoening met ingrijpende gevolgen. Deze gevolgen zijn merkbaar voor degenen met Parkinson maar zeker ook voor hun mantelzorgers. Naast lichamelijke symptomen zoals stijfheid, beven en evenwichtsproblemen kunnen ook veranderingen in denken, gedrag of emoties ontstaan. Hierdoor kan het moeilijk zijn alledaagse taken uit te voeren. Als u de ziekte van Parkinson heeft, kan specialistische dagbesteding u helpen.

Iets voor u?

Parkinson dagbesteding kan iets voor u zijn als u:

  • lichamelijke klachten ervaart van de ziekte van Parkinson
  • veranderingen ervaart in denken, gedrag en emoties
  • zo lang mogelijk thuis wilt blijven wonen en hier ondersteuning bij nodig heeft
  • andere mensen wilt ontmoeten en leuke activiteiten ondernemen

Wat doen wij voor u

U krijgt bij ons een Persoonlijk Begeleider. De persoonlijk begeleider is uw vaste aanspreekpunt. Tijdens een kennismakingsgesprek bespreekt u met haar uw vragen en wensen. Deze wensen zijn het uitgangspunt voor uw persoonlijke ondersteuningsplan. 

Wanneer u de dagbesteding bezoekt, staan de behandelingen en therapieën voorop. Naast de therapieën, kunt u naar wens deelnemen aan activiteiten. U kunt hierbij denken aan spelletjes, quizzen, films kijken, schilderen, knutselen, buiten wandelen etc. U heeft ook de mogelijkheid om te rusten in de rustruimte.

Onze deskundige medewerkers zijn getraind in de behandeling en begeleiding van mensen met de ziekte van Parkinson. Wij zijn aangesloten bij het ParkinsonNet en werken samen met een neuroloog en Parkinsonverpleegkundige.

De locatie

In De Buitenhof in Amsterdam Zuid is de mogelijkheid mee te doen aan dagbesteding voor mensen met Parkinson. De dagbestedingsruimte ligt aan de centrale ruimte: het Brugplein. Er is een huiskamer met aansluitende tuin en rustruimtes. De therapieën vinden plaats in de ruimtes van de dagbesteding en in die van de therapeuten.

Tijdens de lunch kunt u kiezen uit een brood- of warme maaltijd. U kunt tevens gebruik maken van andere voorzieningen in De Buitenhof, zoals een kapper, een pedicure, een winkeltje en een stiltecentrum.

Wat kost het

Voor inwoners van Amsterdam: voor deelname kunt u direct contact opnemen met de medewerkers van Parkinson Dagbesteding. Zij beoordelen en regelen samen met u de verwijzing voor de gemeente. Voor inwoners van andere gemeenten kunt u gebruik maken van de Parkinson Dagbesteding wanneer u een PGB heeft.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen met Joke van der Veen (020) 504 40 00 of 06 126 035 20.

Adresgegevens

De Buitenhof
Nieuw Herlaer 2
1083 BD Amsterdam