Zorg met sterren voor Cordaan. Vijf sterren voor woonzorgcentrum Buitenveldert.

donderdag 9 juni 2016

Woonzorgcentrum Buitenveldert heeft vijf sterren verdiend in het kader van Gastvrijheidszorg met Sterren, de hoogst mogelijke score die kan worden behaald. Buitenveldert was als enige zorglocatie in Amsterdam en omstreken genomineerd voor de Gastvrijheidszorg Award 2016 in de categorie Verpleging & Verzorging. Buitenveldert eindigde op de 4e plaats in deze top 10!

Dit woonzorgcentrum van Cordaan mag zich daarom nu met recht de meest gastvrije zorglocatie in Amsterdam en omstreken noemen. Tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg 2016 in Hotel Okura zijn de winnaars bekend gemaakt. Een deskundige jury onder voorzitterschap van drs. Jenneke van Veen, oud-hoofdinspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), koos de winnaars.

Buitenveldert is een modern woonzorgcentrum voor ouderen in een groene omgeving in Amsterdam-Zuid. In de lichte en ruime appartementen kunnen ouderen aangenaam wonen en gebruik maken van alle voorzieningen. De jury complimenteerde deze Cordaan-locatie onder meer met de vanzelfsprekende gastvrijheid, de vers gekookte maaltijden, de betrokken Cliëntenraad en de vele activiteiten die georganiseerd worden.

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. De waardering komt tot stand via interne beoordelingen van management, cliëntenraad, cliënten, medewerkers, vrijwilligers en familieleden en daarnaast via twee bezoeken door externe auditeurs, waarvan één onaangekondigd bezoek. Gastvrijheidsaspecten die worden beoordeeld zijn onder meer ambiance, bejegening, beleid, eten en drinken, faciliteiten en klantvriendelijkheid.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina