Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 574
 • Desmond Tjonakoy wint 3e prijs Euward9: Europese kunstprijs voor kunstenaars met een verstandelijke beperking

  Desmond Tjonakoy is de 3e prijswinnaar geworden van de Euward9, The European Art Award. Deze Europese kunstprijs voor kunstenaars met een verstandelijke beperking wordt iedere 3 jaar uitgereikt in München. Om ook kunstenaars die buiten de gevestigde kunstorde vallen, een podium te geven en hun creativiteit toegankelijk te maken voor het publiek. Vanuit inzendingen uit heel Europa behoorde Desmond Tjonakoy tot eerste 3 winnaars.

  woensdag 12 juni 2024

 • Douwe van Riet nieuw lid raad van bestuur Cordaan

  Douwe van Riet is benoemd als nieuw lid van de raad van bestuur van Cordaan. Vanaf 1 september start hij bij Cordaan en vervult hiermee de vacature die is ontstaan doordat Godfried Barnasconi per 1 oktober met pensioen gaat. Samen met Ronald Schmidt, die vanaf dat moment de voorzittershamer overneemt van Godfried, vormt hij de tweehoofdige raad van bestuur. Douwe is nu nog voorzitter van de raad van bestuur van HVO-Querido.

  donderdag 30 mei 2024

 • Bekijk Cordaan Talks: Hans en Amati over #contact

  Amati is verzorgende IG in het verpleeghuis waar de vrouw van Hans (82) woont. Samen praten ze over de moeilijke en mooie kanten van contact maken met iemand met dementie. Bekijk nu deel 11 uit onze prijswinnende serie Cordaan Talks.

  dinsdag 21 mei 2024

 • Beemsterstraat genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2024

  We zijn trots op de nominatie van De Beemsterstraat voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2024. De Beemsterstraat is een gebouw van Cordaan in Amsterdam Noord met 27 appartementen voor jongvolwassenen met een beperking.

  donderdag 16 mei 2024

 • LifeWise geeft begeleiders zekerheid, handvatten en vertrouwen om te handelen

  Door het gebruik van LifeWise ervaren begeleiders meer zekerheid en vertrouwen in de begeleiding van (jong)volwassenen met een LVB+. Dat blijkt uit het onderzoek van Significant in opdracht Middin en Cordaan, de twee organisaties die het methodisch kader LifeWise hebben ontwikkeld. Het gaat hierbij om een combinatie van kennis en vaardigheden, maar ook om subtiele veranderingen in de houding van begeleiders en de samenwerking onderling. Het spreken van dezelfde ‘taal’, leren en reflecteren en de beschikbare tools die kunnen worden ingezet bij complexe casuïstiek, spelen hierbij een grote rol.

  woensdag 15 mei 2024

 • Langer gezond, gelukkig en zelfredzaam blijven met het Daghuis

  Al een aantal maanden werken we bij Cordaan hard aan de komst van het Daghuis. Hier kunnen kwetsbare ouderen en mantelzorgers terecht voor een totaalpakket aan zorg en ondersteuning.

  maandag 29 april 2024

 • Cordaan Talks #einde

  Rita (76) heeft door haar ziekte niet lang meer te leven. Nanette is palliatieve zorg verpleegkundige. Samen praten ze over hoe je nog zo goed mogelijk leeft als je weet dat dat je doodgaat. En word je van dit werk nou nooit verdrietig? Bekijk nu deel 10 uit onze prijswinnende serie Cordaan Talks.

  woensdag 10 april 2024

 • Theater LeBelle speelt ‘Het Portret’ in ITA

  'Het Portret' toont een inkijkje in de complexiteit die onderdeel zijn van een familie met zich meebrengt. Verschillende verhalen worden verteld door spelers van Theater LeBelle, de theatergroep van Cordaan die bestaat uit mensen met een verstandelijk beperking. Alle spelers dragen hun eigen verhaal met zich mee. Sommige ingewikkeld en complex anderen vrolijk en onbezorgd.

  vrijdag 29 maart 2024

 • De nieuwe Corso is uit! Over Samen wonen en Samen werken

  De Corso van maart gaat over Samen wonen en Samen werken. Meneer Mulder en Miles vertellen waarom het leuk is om in de Marcantilaan te wonen samen met anderen, en geven tips om het gezellig te houden, ook al zijn er soms irritaties. Rocheena en Jamicia noemen zichzelf 'buurvrouwvriendinnen'. Hoe dat precies zit? Dat lees je op pagina 7.

  maandag 18 maart 2024

 • Opening Wearable Stories van Raven in Outsider Art Galerie

  Op donderdag 21 opent een nieuwe expositie in de Outsider Art Gallery: Wearable Stories van Raven. Je bent van harte welkom om het glas te komen heffen. Raven vliegt als boodschapper tussen verschillende werelden en deelt zo de verhalen van mensen over wie veel gesproken wordt, maar die weinig ruimte krijgen om zich te uiten. Raven werkt met patiënten, cliënten en delinquenten.

  maandag 11 maart 2024

Pagina's