Nieuws overzicht

Resultaat 1 - 10 van 565
 • Doorstroom van kwetsbare patiënten verbeterd door samenwerking OLVG en Cordaan

  De geriatrische afdeling van Cordaan in stadsziekenhuis OLVG zorgt ervoor dat de doorstroom van kwetsbare oudere patiënten een stuk sneller en soepeler verloopt. De bestuurders van OLVG en Cordaan ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst om de samenwerking te bekrachtigen.

  donderdag 15 februari 2024

 • Digitale dagbesteding

  Cordaan innoveert en digitaliseert. Zo bieden wij naast ons reguliere aanbod van dagbesteding nu ook digitale dagbesteding aan. Op deze manier kunnen cliënten in de ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg thuis meedoen aan diverse dagbestedingsactiviteiten. Ideaal voor mensen die slecht ter been zijn of liever thuisblijven in hun eigen, vertrouwde omgeving. 

  maandag 22 januari 2024

 • Verpleeghuis De Buitenhof in Buitenveldert wordt opvang voor Oekraïners en economische daklozen

  Het besluit is genomen: De Buitenhof, ons grootste verpleeghuis, wordt een opvanglocatie waar ruim 350 economisch daklozen en vluchtelingen uit Oekraïne twee jaar kunnen verblijven.

  vrijdag 22 december 2023

 • De nieuwe Corso is uit! Creatief, wat is dat?

  "Iedereen is creatief. Bijna iedereen vindt het leuk om dingen te maken of bedenken. Gewoon beginnen en uitproberen." Dit zijn de woorden van onze gastredacteur Sara Louise. Zelf schrijft ze gedichten. In deze Corso over creativiteit vertelt ze hoe ze dat doet. En wist je dat zelfs dieren creatief zijn? Je leest het op pagina 6. Ook kunstenaar Ben Becker is ervan overtuigd dat iedereen kan schilderen en geeft tips: "Bedenk rustig wat je wilt maken. Wat je denkt ga je dan schilderen. Gewoon doen. Je wordt vanzelf beter." Hoe Ben te werk gaat zie je op pagina 12 en 13. En natuurlijk is er nog veel meer te lezen in deze Corso!

  maandag 18 december 2023

 • Van vrijwilliger tot Specialist Ouderengeneeskunde: het verhaal van Mohammad

  Op de Dag van de Specialist Ouderengeneeskunde (SO) delen we een bijzonder verhaal van een splinternieuwe Specialist Ouderengeneeskunde in Berkenstede. Nieuw, maar ook bekend. Want Mohammad al Smadi begon al in 2016 als vrijwilliger. “Ik heb geen gemakkelijk maar wel een interessant leven achter de rug. Vier keer moest ik mijn leven van nul af beginnen.” Hoe hij tenslotte in Berkenstede SO werd? Lees hier het verhaal van Mohammad. 

  vrijdag 24 november 2023

 • Tentoonstelling 'Who Cares?': Een eerbetoon aan slachtoffers en helden van de zorg tijdens WOII

  Museum van de Geest | Amsterdam opent de tentoonstelling ‘Who Cares?’ over de geschiedenis van de zorg in de Tweede Wereldoorlog. Het museum vertelt het verhaal van vergeten slachtoffers en verborgen helden binnen de psychiatrie en verstandelijke gehandicaptenzorg tijdens de oorlog. De verhalen gaan over wanhoop, veerkracht, angst en volharding. Te zien zijn unieke beelden uit de geschiedenis in combinatie met kunst.

  dinsdag 21 november 2023

 • Cordaan x Museum van de Geest op Museumnacht

  Op zaterdag 4 november is het Museumnacht Amsterdam. Meer dan 60 musea openen hun deuren voor het Amsterdamse publiek, waaronder ook het Museum van de Geest samen met Cordaan. Cordaan doet dit jaar voor het eerst mee.

  maandag 30 oktober 2023

 • Bekijk hier de eerste twee afleveringen van de miniserie Kunst & Zorg bij Cordaan

  Kunst en cultuur is een belangrijk onderdeel van de zorg die wij leveren. Wij zijn ervan overtuigd dat kunst in haar vele vormen een bijdrage levert een aan betere gezondheid. Hoe dat werkt? In deze 5-delige miniserie Kunst & Zorg vertellen verschillende Amsterdammers je daar graag meer over! De eerste twee afleveringen zijn nu te bekijken.

  dinsdag 24 oktober 2023

 • CORDAAN TALKS #KUNST

  Charmain is participatiecoach bij Cordaan. Lotta is bewoonster van het verpleeghuis waar Charmain werkt, en oud-kunsthistorica. Samen praten ze over de waarde van kunst voor bewoners. Kan kunst troost bieden? Dit is deel 9 uit de prijswinnende serie Cordaan Talks over schurende onderwerpen in de zorg.

  vrijdag 13 oktober 2023

 • CORDAAN TALKS #JONG

  ‘Iedereen komt in je huis. Iedereen zit aan je lichaam.’ De 86-jarige Greet praat met Cordaan medewerker en student hbo-verpleegkunde Jira over wat het betekent om afhankelijk te zijn van zorg. En hoe je kunt blijven groeien, op welke leeftijd dan ook. Dit is deel 8 uit de prijswinnende serie Cordaan Talks over schurende onderwerpen in de zorg.

  vrijdag 13 oktober 2023

Pagina's