Woonzorgcentrum Cordaan omgebouwd tot modern verpleeghuis

woensdag 19 april 2017

Voormalig woonzorgcentrum Eben Haëzer van Cordaan wordt volledig gestript en omgebouwd tot een modern verpleeghuis. De verbouw start op 24 april a.s. In het pand komen 122 studio's van 30 vierkante meter, inclusief eigen sanitaire voorziening. De studio’s zijn flexibel te gebruiken als groepswoningen en individuele woningen.

De appartementen worden speciaal aangepast voor mensen met psycho-geriatrische aandoeningen (dementie) en/ of somatische problematiek (lichamelijke klachten). Daarnaast zijn er plaatsen voor kortdurende opvang voor thuiswonende buurtbewoners, die tijdelijk aangewezen zijn op verpleeghuiszorg.

Voor ontmoeting komen er op diverse plekken gemeenschappelijke ruimten en een restaurant.

De verbouwing van Eben Haëzer is onderdeel van het transformatieprogramma dat Cordaan voor haar zorgvastgoed heeft opgesteld. Uitgangspunten bij deze opgave zijn onder meer: gastvrijheid, flexibiliteit en veiligheid gekoppeld aan comfort en duurzaamheid. Het is de bedoeling dat in 2022 het programma volledig is uitgevoerd.

Voor de realisering van het transformatieprogramma heeft Cordaan samenwerking gezocht met Van Wijnen Arnhem, Buro SBH, DGMR, Kuijpers en Bureau Ouderenzorg. Dit is een typisch voorbeeld van ketensamenwerking waarbij kennis en ervaring uit de markt wordt gebruikt en gedeeld. Eben Häezer is het eerste grote project van het transformatieprogramma.

Het vernieuwde Eben Haëzer heropent in het eerste kwartaal van 2018. Daarmee hebben de bewoners van Amsterdam Zuidoost met een verpleeghuisindicatie de beschikking over een verpleeghuis nieuwe stijl. Het pand bevindt zich op Wisseloord 219 te Amsterdam Zuidoost.

Deel deze pagina