We did talk about sex!

woensdag 13 april 2016

Cliënten en medewerkers van Cordaan, GGZinGeest en HVO-Querido hebben er héél wat woorden aan vuil gemaakt, donderdag 21 januari jl. in De Rode Hoed. Maar dat was ook hard nodig. Seksualiteit speelt eigenlijk een grote rol in de psychiatrie, maar erover praten blijkt zowel voor cliënten als voor professionals heel moeilijk. Hulpverleners hebben weinig aandacht voor eventuele seksuele problemen, daarom durven cliënten het onderwerp ook niet makkelijk aan te snijden. De themadag ‘Laten we het over seks hebben’ was bedoeld om daar verandering in te brengen.

 En wat een mooie eerste stap is daar gemaakt.  Er kwamen deskundigen aan het woord, maar ook cliënten durfden hun verhaal op het podium te vertellen aan dagvoorzitter Paulien Haakma. En hun verhalen werd daarna weer op een hele bijzondere manier ‘teruggespeeld’ door theatergroep Kracht van Beleving.

’s Middags waren er allerlei workshops te volgen: hoe het gesprek over seks te voeren, salsadansen, dating en nog veel meer. Team Herstel van Cordaan zorgde met een ‘winkel’ vol kleding en een visagist voor een ‘dress to impress’-metamorfose voor iedereen. De prima organisatie was in handen van een klein comité namens de drie organisaties, te herkennen aan een hele bijzondere corsage. Bijna overbodig om nog te vermelden dat deze themadag een groot succes was!

Deel deze pagina