Wat zijn uw goede voornemens dit jaar?

dinsdag 11 januari 2022

Januari is de maand van goede voornemens. Hét moment om keuzes te maken en beter voor uzelf te zorgen of juist voor een ander. Als mantelzorger staat u altijd klaar voor uw naaste. Maar wanneer is het tijd voor uzelf? Hoe zorgt u dat u dit jaar de zorg vol blijft houden? Dat kan bijvoorbeeld door mee te doen met onze gratis trainingen, speciaal voor mantelzorgers uit Amsterdam, Diemen en Duivendrecht. Maar ook door het aanvragen van een vrijwilliger en nog veel meer. Neem voor meer informatie contact op met Markant via 020 886 88 00 of mail naar info@markant.org

 

Gratis trainingen voor mantelzorgers

Als mantelzorger staat u altijd klaar voor uw naaste. Maar wanneer is het tijd voor uzelf? Hoe zorgt u dat u dit jaar de zorg vol blijft houden? Mantelzorgers kunnen in januari meedoen aan verschillende gratis trainingen. Kijk voor alle trainingen in de agenda op www.markant.org en meld u aan.

Online voorlichting: Financiële mogelijkheden

Zorgt u langdurig voor een familielid, vriend(in) of andere naaste? Dan is de kans groot dat u extra kosten maakt voor de zorg die u geeft. Als mantelzorger kunt u aanspraak maken op een aantal vergoedingen of regelingen. Daarnaast leggen we ook uit wanneer een persoonsgebonden budget (pgb) interessant voor u kan zijn.

Wanneer: dinsdag 18 januari van 19.00 tot 20.30 uur
Waar: via Zoom
Meer informatie of aanmelden

Online voorlichting: Alles over het persoonsgebonden budget (pgb)

Als u zorg nodig heeft of zorgt voor een ander, kunt u zelf zorg inkopen via een persoonsgebonden budget. In deze online voorlichting gaat u op zoek of een pgb past bij u en uw situatie en vertellen wij hoe het werkt.

Wanneer: maandag 24 januari van 13.30 tot 15.00 uur
Waar: via Zoom
Meer informatie of aanmelden

Online cursus: De zorg de baas

Zorgt u langdurig en intensief voor een familielid of andere naaste met een ziekte of beperking? Merkt u dat de zorg steeds meer van u vraagt? Dan is deze gratis cursus iets voor u.

In deze online variant leert u in 5 bijeenkomsten de balans te vinden tussen zorgen voor uw naaste en zorgen voor uzelf. U krijgt tips hoe u meer energie overhoudt, door de zorg anders te regelen. En u krijgt handreikingen om meer te genieten en meer tijd vrij te maken voor uw eigen behoeftes en wensen. Er start deze maand zowel een online cursus als een op locatie.

Wanneer: 5 bijeenkomsten op woensdag 26 januari en 2, 9, 16 en 23 februari van 14.00 tot 16.00 uur
Waar: via Zoom
Meer informatie en aanmelden

Cursus op locatie

Wanneer: 5 bijeenkomsten op maandag 31 januari en 7, 14, 21 en 28 februari van 13.30 tot 16.00 uur
Waar: Markant, Zwanenburgwal 206 (3e verdieping), 1011 JH Amsterdam

Meer informatie en aanmelden

Vrijwilligerswerk

Goede voornemens gaan niet altijd over uzelf. Soms gaat het juist om iemand anders. Heeft u altijd al iets willen betekenen voor een ander? Dan is dit hét moment om te beginnen met vrijwilligerswerk. Bij Markant kunt u echt iets betekenen voor iemand uit Amsterdam, Diemen of Duivendrecht die intensief voor een naaste zorgt (mantelzorgers). Gewoon door er te zijn en samen iets te doen. U krijgt er veel waardering voor terug en het geeft veel voldoening. U zorgt ervoor dat de mantelzorger de zorg voor een naaste vol kan houden.

Kijk voor meer informatie op de website van Markant of neem contact op met Markant via 020 886 88 00 of mail naar info@markant.org

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van al het nieuws over mantelzorg, de ondersteuning van Markant en alle trainingen voor mantelzorgers? Meld u zich dan aan voor MantelzorgNieuws via www.markant.org.

 

 

Deel deze pagina