Vincent van Rijswijk: Gastvrijheid kan en moet altijd beter

donderdag 19 mei 2016

Vincent van Rijswijk, directeur facilitaire zaken & dienstverlening bij Cordaan, vertelt in een interview met ‘Gastvrije zorg’ over het gastvrijheidsprogramma van Cordaan.

Hij doet uit de doeken dat diversiteit in de visie centraal staat: “… als het gaat om gastvrijheid bekijken wij heel nadrukkelijk wat er bij een locatie past en wat de bewoners willen. Wij gaan niet centraal zeggen hoe het moet. We hebben gekozen voor een programmatische opzet die erin voorziet dat elke locatie eigen beslissingen kan nemen…..

Het gaat immers om zeer verschillende locaties, in uiteenlopende delen van de stad. Met een typisch Amsterdamse sfeer of juist wat meer 'op stand'. Ook de multiculturele variatie komt in onze huizen terug. Zo is er een kleinschalige woonlocatie voor ouderen van Surinaamse afkomst met (beginnende) dementie, waar volop ruimte is voor de Surinaamse cultuur en levensstijl. Juist die diversiteit is belangrijk voor ons beleid. We willen dat elke locatie op zich herkenbaar is.” Ook vertelt hij over het belang van scholing en welke ambities Cordaan heeft met betrekking tot gastvrijheid.

Klik hier om het hele interview te lezen.

Bron: Gastvrije Zorg

Deel deze pagina