Veel belangstelling voor LifeWise

maandag 8 oktober 2018

Gezamenlijk hebben deskundigen van Middin en Cordaan hun ervaringen met de begeleiding van cliënten met een lichte verstandelijke beperking en bijkomende problematiek beschreven. Dit heeft geresulteerd in het methodisch kader LifeWise. Inmiddels is LifeWise gepresenteerd op verschillende bijeenkomsten aan andere begeleiders van cliënten met een lichte verstandelijk beperking. De reacties zijn heel positief. Na ruim een jaar LifeWise maken we de balans op.

Direct bij de lancering van LifeWise in mei 2017 publiceert dagblad Trouw een uitgebreide reportage waarin cliënten en begeleiders gevolgd worden. De nieuwsbrieven van Skipr, Klik en Kenniscentrum Gehandicapten plaatsten nieuwsberichten over de lancering. Een verdiepend interview met Hans Willemsen en Lisa Sandbergen verschijnt een paar weken later in het magazine van Klik. En het televisieprogramma Brandpunt+ maakte een mooie reportage waarin twee begeleiders en hun cliënten gevolgd worden. Ook wetenschappelijke tijdschriften publiceren regelmatig over LifeWise.

Al deze aandacht heeft geleid tot belangstelling van andere zorgaanbieders voor het methodisch kader. Van Abrona, Philadelphia en Reigersdael zijn enthousiaste reacties ontvangen. De programmamanager Werk, Participatie en Inkomen van de gemeente Amsterdam toonde zich eveneens enthousiaist over LifeWise.

Kortom: Middin en Cordaan hebben met LifeWise een vernieuwend methodisch kader neergezet. In de loop van 2019 komt LIfeWise ook beschikbaar voor andere organisaties. In welke vorm en onder welke voorwaarden zoekt de projectgroep nu uit.

Deel deze pagina