Uitmarkt 2022: Kunstenares Tirza was erbij!

dinsdag 30 augustus 2022

Kunstenares Tirza de Wild van Outsider Art Galerie was een van de genodigden voor de openingsborrel van de Uitmarkt afgelopen weekend. Een borrel speciaal voor mensen uit de kunstwereld. “Het was heel erg leuk! Er was een jazzband, een theateroptreden, cabaret en dans. Ik ben blij, vrolijk en happy!”

Tirza is een van de kunstenaars van de Outsider Art Galerie in Amsterdam. Meestal schildert ze zichzelf met bekende Nederlanders die haar inspireren. Tijdens de openingsborrel waren er ook BN’ers. “Willeke Alberti was er, Jurgen Rayman en Albert Verlinde. Ook heb ik burgemeester Femke Halsema even gezien.” Van alle optredens vond Tirza de klassieke dans het mooist, want zelf houdt ze ook van dansen. En er waren drankjes en lekkere hapjes met zalm. Wie weet maakt Tirza binnenkort wel een mooi schilderij van deze feestelijke borrel! Want ze houdt van feestjes: “Ik ben echt een party animal.”  
 
Verliefd op kunst 
Kunst is belangrijk voor Tirza, het is haar passie. Ze wordt er blij van en voelt zich fijn als ze aan het schilderen is. “Ik ben verliefd op kunst”. Op de foto is Tirza te zien met haar schilderij van het hele team van ‘Even tot hier’, haar favoriete televisieprogramma. Met haar favoriete presentatoren Niels van der Laan en Jeroen Woe. Het schilderij is op dit moment te bewonderen in de Hermitage bij de tentoonstelling Zomerkoninginnen. Met kunst van alleen maar vrouwelijke kunstenaars. Het gaat over vrouw zijn en wat dat betekent.  

Wilt u meer zien van de schilderijen van Tirza? Of haar ontmoeten? Kom dan deze week naar de Meet & Greet van Outsider Art! 
Donderdag 1 september is er een Meet & Greet met alle kunstenaars van de tentoonstelling Zomerkoninginnen. Maak kennis met de kunstenaars onder het genot van een koel drankje.  
Waar: Outsider Art Galerie, Neerlandiaplein 7, Amsterdam (in de Hermitage) 
Tijd: 15.00 - 17.00 uur 
Toegang is gratis en iedereen is van harte welkom! 
De voorstelling Zomerkoninginnen is nog t/m zondag 2 oktober te bezoeken.  

Dit jaar was Cordaan voor het eerst te vinden op de Uitmarkt, met het programma Kunst & Zorg. Meer weten? Neem dan een kijkje op de website

 

Deel deze pagina