Twee initiatieven van Cordaan genomineerd voor de SIGRA diversiteitsaward

vrijdag 21 oktober 2016

Deze week werd bekend dat Cordaan grote kans maakt op het winnen van de diversteitsaward 2016 van SIGRA. Twee initiatieven van Cordaan zijn voor de award genomineerd.

De eerste nominatie is voor het Diversiteitsnetwerk van Cordaan: een intern netwerk van medewerkers in de gehandicaptenzorg met affiniteit en kennis van diversiteit, bijvoorbeeld vanuit de eigen culturele of religieuze achtergrond en/of seksuele oriëntatie. Doel van dit netwerk is om kennis en ervaring te delen, te verspreiden en te verbreden. Twintig medewerkers zijn aangewezen als aandachtsfunctionarissen diversiteit, en hebben als taak om diversiteit binnen het eigen team verder te ontwikkelen en ondersteuning te bieden in andere teams bij (ingewikkelde) diversiteitgerelateerde cliëntvraagstukken. Het netwerk is gestart in september 2015.

Een tweede nominatie is voor het project Jong & Oud in d'Oude Raai, een woonzorgcentrum in de Pijp waar voornamelijk ouderen wonen. Het project verbindt op drie verschillende manieren de generaties Jong & Oud: studenten worden betrokken bij de dagbesteding van ouderen, middelbare scholieren en bewoners van d'Oude Raai delen kennis en ervaringen door middel van gesprekken, interviews en presentaties in de Kennisbrug, en in de Eetclub van Jong en Oud nuttigen én bereiden senioren uit de wijk en van de locatie ieder weekend samen een warme maaltijd, met de hulp en het gezelschap van studenten van Stichting Senioren Student.

Het Diversiteitsnetwerk en Jong & Oud gaan de strijd aan met de derde genomineerde: Proud People van HVO-Querido. De bekendmaking en uitreiking van de Diversiteitsaward 2016 vindt plaats tijdens het College Grote Stad en Gezondheidszorg op 14 november 2016. 

Deel deze pagina