Top 3 aanmelders hulpvragen aan de Cordaan Matchmaker Informele Zorg

donderdag 20 augustus 2020

Het team Matchmakers Informele Zorg Cordaan Thuiszorg heeft een top 3 gemaakt van collega’s die het afgelopen jaar de meeste aanmeldingen hebben gedaan bij Burennetwerk. Burennetwerk koppelt mensen die hulp nodig hebben aan buren die graag een handje helpen.

Om deze collega’s te bedanken zijn ze daarom in het zonnetje gezet. Op gepaste afstand hebben de matchmakers informele zorg hen een bezoek gebracht en een tasje met cadeautjes geschonken.
 
De top 3 meeste aanmelders:

  1. Marije Bolt, Ergotherapeut uit West.
  2. Maartje ’t Hart, ambulant begeleider uit Oost.
  3. Gloria van Maalsem, wijkverpleegkundige uit Zuidoost.

 
Marije staat op nummer 1 met maar liefst 20 hulpvragen van Cordaan Thuiszorg cliënten die zij heeft aangemeld. Door haar zijn meerdere kwetsbare Amsterdammers geholpen en verblijd met een vrijwilliger. Voor zowel sociale- als praktische hulpvragen. Marije is verbaasd dat zij de meeste aanmeldingen heeft gedaan: “Ach zoveel aanmeldingen, dat zou toch iedereen moeten doen!”
 
Ook Maartje en Gloria waren verrast: “Wat grappig dat ík bedankt word, ik ben juist zo blij met jullie hulp!”. Gloria: “Een extra motivatie voor mijn collega’s om veel aanmeldingen te doen!”
 
Wat maakt het dat deze drie Cordaan collega’s zoveel aanmeldingen hebben gedaan voor hun cliënten? 
Allereerst wordt de meerwaarde van vrijwilligers genoemd: “Vrijwilligers maken écht het verschil in het leven van mensen”, zegt Maartje, “en het is goed dat mensen uit verschillende werelden met elkaar in contact komen. Ze kunnen van elkaar leren." 
 
Verder zijn ze alle drie enthousiast over Burennetwerk, de service van de matchmakers Informele Zorg en de unieke samenwerking met Cordaan. Marije zegt hierover: “Je weet dat het in goede handen is. Er wordt veel aandacht besteed aan een goede match, zowel de Helpdesk-medewerkers als de matchmaker zijn heel zorgvuldig in hun werk.” Ze vindt het fijn om te merken dat er de tijd wordt genomen voor de intakegesprekken en ook goed wordt gekeken naar een passende match met een goede buur bij Burennetwerk, dan wel een passende match bij een andere vrijwilligersorganisatie. “Ik weet dat de kans groot is dat het gaat klikken met de vrijwilliger, omdat er al door de Helpdesk en de matchmaker gekeken is naar de beste oplossing en match!” Ook Gloria is blij met de matchmakers: “ze helpen met het vinden van passende hulp in het constant wisselende aanbod van informele zorg en ze houden vinger aan de pols, heel prettig!”
 
De matchmakers bedanken Marije, Maartje en Gloria voor hun aanmeldingen. Zij hopen ook aankomend jaar weer vele aanmeldingen te mogen ontvangen.
 
Meer weten over de matchmakers en Burennetwerk? Klik dan hier

 

 

Deel deze pagina