Studenten onderzoeken zorgvraag Amsterdammers van niet-Nederlandse herkomst

dinsdag 27 maart 2018

Welke vraag hebben gezinnen met een Surinaams Nederlandse achtergrond of een Turks Nederlandse achtergrond als het gaat om begeleiding van jongeren met een lichte of matige verstandelijke beperking? Om dat in beeld te krijgen werkt Cordaan samen met de Hogeschool van Amsterdam en InHolland. Studenten gaan - onder begeleiding van Cordaan - op zoek naar het antwoord op deze vraag.

Met dit antwoord kunnen we ons zorgaanbod beter laten aansluiten op hele specifieke behoeftes. Welke zorg en ondersteuning past bij deze behoeften? En hoe doe je dat bij een doelgroep die extra lastig te bereiken is? Ook op deze vraag helpen studenten van de opleidingen Bestuurskunde, Toegepaste Psychologie en Ergotherapie (HvA) en MER (InHolland) ons het juiste antwoord te vinden.

De studenten krijgen eerst een minitraining van medewerkers van het diversiteitsnetwerk van Cordaan. In deze minitraining wordt aandacht besteedt aan culturele diversiteit, de verschillende gewoontes en gebruiken en hoe je contact kunt leggen met gezinnen van niet-Westerse afkomst.

Tijdens een feestelijke startbijeenkomst ondertekenden Yvonne Wilders als bestuurder van Cordaan en Lector Management van Cultuurverandering Alex Straathof van de Hogeschool van Amsterdam de samenwerkingsovereenkomst. Het onderzoek loopt tot oktober 2018.

Deel deze pagina