Ronald Schmidt, bestuurder Cordaan: Uitstel vaccinatie thuiszorg kan echt niet!

donderdag 4 februari 2021

De afgelopen weken is er voortdurend discussie over de vaccinatiestrategie van het kabinet. Begrijpelijk want veel mensen willen graag zo snel mogelijk gevaccineerd worden. Door leveringsproblemen bij het bedrijf AstraZeneca, de producent van het zogenaamde Oxfordvaccin heeft het kabinet het moment voor de medewerkers in de thuiszorg naar achteren geschoven. Ronald Schmidt van de Raad van Bestuur zegt hierover: "Wijkverpleging is onmisbaar voor ruim een kwart miljoen ouderen en chronisch zieken. De verpleegkundigen en verzorgenden staan dag in dag uit in de frontlinie en dragen ertoe bij dat kwetsbare groepen thuis kunnen blijven wonen, minder vaak naar het ziekenhuis hoeven en als dat toch moet, eerder het ziekenhuis kunnen verlaten. Deze groep zorghelden verdient snelle vaccinatie tegen Covid-19."

Brancheorganisatie ActiZ heeft de minister gemeld dat het nog langer laten wachten van zorgmedewerkers in de wijk leidt tot 'code zwart' in de ouderenzorg. "Een op de tien zorgmedewerkers is reeds uitgevallen door corona en het ziekteverzuim loopt op veel plekken snel op. Dat kunnen we ons niet permitteren, zeker niet met de dreiging van een derde coronagolf door de Britse virusmutatie," aldus ActiZ 

Ronald Schmidt: "Wij doen er echt alles aan om de minister aan de eerdere afspraak te houden. Omdat we vinden dat we onze collega's van Zorg in de wijk, en natuurlijk ook van de andere domeinen, maximale veiligheid moeten bieden; maar ook om de zorgketen niet te laten vastlopen."

 

 

Deel deze pagina