ROC-studenten Maatschappelijke Zorg aan de slag in woonzorgcentrum De Die

dinsdag 14 januari 2020

Op woensdag 15 januari a.s. gaat in Amsterdam-Noord een bijzondere samenwerking van start tussen woonzorgcentrum De Die (Cordaan) en het ROC (MBO College Noord). Onder de naam ‘Gildeleren De Die’ worden de theorie en praktijk van zorgverlening bij elkaar gebracht. Sinds september vorig jaar zijn al 10 studenten van het ROC actief in De Die. Het streven is om dit aantal, met de doorstart van dit pilotproject, in het komende jaar te verdubbelen.

De studenten Maatschappelijke Zorg die dit speciale leerwerktraject volgen, krijgen vier dagen in de week theorie- en praktijkles in De Die. Zij zijn afwisselend werkzaam op de afdelingen ‘Psychiatrie, Somatiek en Psychogeriatrie. Het gaat in eerste instantie om studenten die studeren voor de functie van Persoonlijk Begeleider of Begeleider. Mogelijk start later in het jaar ook nog een groep die de opleiding volgt voor de functie van Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg). De studenten die werkzaamheden verrichten in het woonzorgcentrum van Cordaan zijn niet in dienst bij de zorginstelling, maar ontvangen voor hun inzet een stagevergoeding.

Gerrit Wammes, locatiemanager van De Die is blij met dit initiatief: “Het mooie is dat student, docent en werkbegeleider samen hun opleiding vormgeven. De docent is elke dag aanwezig op de werkvloer en dat zorgt ervoor dat het geleerde snel en effectief in praktijk kan worden gebracht. Daarnaast krijgen wij meer handen aan het bed en kunnen wij onze cliënten meer aandacht en betere zorg bieden. Het mes snijdt hier dus echt aan twee kanten.”

Op woensdag 15 januari a.s. vindt om 16.00 uur de officiële opening van het opleidingstraject plaats en zal ook de samenwerkingsovereenkomst tussen het ROC en De Die ondertekend worden.

Deel deze pagina