Prokkelweek 2016 van start!

maandag 6 juni 2016

Van 6 tot en met 11 juni 2016 is het voor 9e keer de ‘Prokkelweek’. Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om tijdens deze week samen iets te doen: één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar.

Wat is een Prokkel? Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen, dat is waar Prokkelen om draait. Het kan een ontmoeting tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Iedereen kan mee doen en het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, en (zorg)instellingen, met woningcorporaties, met fondsen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij.

Ook Cordaan is actief tijdens de Prokkelweek. Een aantal cliënten doet mee aan de Prokkelstagedag op donderdag 9 juni. Zij gaan een dag meelopen bij een bedrijf of organisatie bij hen in de buurt. Zo leren zij dat bedrijf beter kennen en ontmoeten ze nieuwe mensen: ervarend leren. En medewerkers van het bedrijf maken kennis met de mogelijkheden van cliënten. 

Stichting Prisma organiseert deze week ook ontmoetingen en uitwisselingen tussen Amsterdammers met en zonder beperking. Bekijk hier het activiteitenprogramma van Prisma.

Deel deze pagina