Prijs voor de Amsterdamse werkgever met aandacht voor arbeidsgehandicapten

dinsdag 17 september 2019

Op 19 september vindt de uitreiking van het Ei van Columbus plaats. Het Ei wordt uitgereikt aan het Amsterdamse bedrijf dat nét dat stapje extra zet in werk voor mensen met een arbeidsbeperking. Het Leerwerkbedrijf van Cordaan reikt deze prijs uit om bedrijven erkenning te geven voor het mooie werk dat ze bieden.

Uit de vijf genomineerden kiest de jury één winnaar. De jury bestaat uit Peter van Diemen (voorzitter) en twee ervaringsdeskundigen, alsmede de winnaar van vorig jaar: de Amsterdamse Internationale School. Eerder winnaars waren onder meer het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) en groothandel De Kweker.

Dit jaar vindt de uitreiking plaats in het spiksplinternieuwe gebouw van de Internationale School aan de Darlinstraat 2 in Amsterdam Zuidoost. De directeur Veronica Kleipool vindt het een eer om hun nieuwe onderkomen voor de uitreiking beschikbaar te stellen.

Vijf organisaties genomineerd
PK Waterbouw, Artis, Catering van het Land, Makro en het Media Café zijn de genomineerden voor 2019. Alle vijf bieden zij kansen en aandacht aan mensen met een arbeidshandicap. Tijdens de uitreiking pitchen de bedrijven waarom zij winnaar van het Ei van Columbus 2019 moeten worden.

In de pauze zullen de schoolband en Theatergroep LeBelle voor een vrolijke onderbreking zorgen terwijl de jury zich terug trekt om te beraadslagen.

De jury
Na deze pauze wordt door de jury bekend gemaakt aan wie het Ei van Columbus dit jaar wordt toegekend. De bijeenkomst wordt afgesloten met muziek, een hapje en een drankje.

Tijd
De uitreiking start om 15.15 uur (inloop vanaf 14.45 uur) en duurt tot 17.30 uur. Zie afbeelding voor de locatie.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina