Presentatie boek 'Want we hebben allemaal de morgen'

dinsdag 19 september 2017

Op 21 september vindt in woonzorgcentrum Berkenstede de presentatie plaats van het boek 'Want we hebben allemaal de morgen. Dementees, taal van mensen met dementie. Handreiking voor naastbetrokkenen.' Het voorwoord is geschreven door Hugo Borst en Carin Gaemers, bekend van het Manifest Scherp Op Ouderenzorg.

Dit boek gaat over de taal van mensen met dementie. Een bijzondere, ontroerende, rake en soms grappige taal, die volgens de auteurs - Paula Irik (geestelijk verzorger), Irene Kruijssen (neurologisch muziektherapeut) en Laura Vermeulen (promovenda medische antropologie) - een eigen naam verdient: 'het Dementees'.

De eigen stem van mensen met dementie wordt in de maatschappij nauwelijks gehoord. Met dit boek willen de auteurs die eigen stem versterken en aandacht vragen voor wat 'het Dementees' te bieden heeft. En dat is veel, dat blijkt uit het onderzoek dat in het boek beschreven wordt. De taal schenkt levenswijsheid, helpt bij het maken van contact met mensen met dementie én heeft ook iets te bieden voor en in de maatschappij, zo toont het onderzoek. Het is een kostbaar instrument van verbinding. En daar draait het om. “Want we hebben allemaal de morgen” is één groot pleidooi om verbinding te blijven maken met mensen met dementie, van hart tot hart.

Het boek is te bestellen bij Uitgeverij Elikser
E-mail: jitskekingma@elikser.nl

Voor meer informatie: Irene Kruijssen, ikruijssen@cordaan.nl,

Deel deze pagina