Opening Raw Beauties

woensdag 7 november 2018

Op 21 november 15:00 uur opent Marlies Kleiterp, hoofd tentoonstellingen De Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam, de tentoonstelling Raw Beauties in de Outsider Art Galerie. De tentoonstelling zal daar te zien zijn tot en met 20 januari 2019.

Het lichaam staat centraal in de tentoonstelling ‘Raw Beauties’. Veel outsider kunstenaars zijn gefascineerd door dit ‘aardse omhulsel van de geest’. Soms gebruiken zij bestaande afbeeldingen of zichzelf als model maar vaak ook ontstaan de door hen gecreëerde lichamen uit de fantasie of herinnering. Deze figuren voldoen niet altijd aan de gangbare schoonheidsidealen. Wel zijn ze geladen met emoties en betekenissen die verwijzen naar het dagelijks leven, culturele herkomst, mythes, erotiek en spiritualiteit. Een prikkelende tentoonstelling met tekeningen, schilderijen, collages, fotografie en beelden.

Kunstenaars
Deelnemende kunstenaars: Desmond Tjon A Koy, Carla van Slooten, Appie Prinssen, Peep Arlar, Yair Aa, Jannie Notmeyer, Leo Haegens, Heer Mulder, Herbert Kensmil, Jessica Magnin, Viresh Paltie, Norris Francisca en Marcello Pieter Stokhof. Deze dertien kunstenaars zijn heel divers in leeftijd, culturele achtergrond, levensgeschiedenis en opleidingsniveau. Sommigen zijn aangesloten bij ateliers van zorginstellingen, anderen werken zelfstandig. Deze diversiteit komt tot uiting in het werk, van de kinderlijk aandoende naakte mensfiguren van Appie Prinssen tot virtuoos getekende voorstellingen van Desmond Tjon A Koy en Carla van Slooten.

Fotografie
Er is in deze tentoonstelling ook aandacht voor fotografie. Heer Mulder laat zich zelf fotograferen door zijn begeleider en wordt zo een personage in zijn eigen verhaal. Yair Aa nam in de psychiatrische  instelling waar hij was opgenomen polaroids van zijn medepatiënten. Later voegde hij daar tekeningen aan toe.

Programma:
14:45 inloop
15:00 opening tentoonstelling door Marlies Kleiterp Hoofd tentoonstellingen bij de Nieuwe Kerk en Hermitage Amsterdam
15:10 poëzievoordracht en artist talk door Carla van Slooten, Leo Haegens, Jessica Magnin en Heer Mulder
15:30 borrel
16:45 einde

Tijdens deze middag krijgt u de mogelijkheid om van een aantrekkelijk kunstaanbod gebruik te maken.

U bent van harte welkom!

Deel deze pagina