Opening Infotheek Staatsbosbeheer op Landlust

dinsdag 31 januari 2017

Op donderdag 26 januari werd de Infotheek van Staatsbosbeheer op boerderij Landlust feestelijk geopend. Tevens werd de bestaande samenwerking tussen Staatsbosheer en het Leerwerkbedrijf van Cordaan geformaliseerd door de ondertekening van een meerjarig contract door Riena Tienkamp (provinciehoofd Staatsbosbeheer Noord-Holland) en Gerda van der Meer (directeur Welzijn, Werk en Dagbesteding).

Staatsbosbeheer werkt in het hele land samen met sociale partners. Hun Diemerbos fungeert als opleidings- en trainingsgebied voor de deelnemers van het Leerwerkbedrijf en gespecialiseerde dagbesteding - die er papier prikken. Arjan Pits, die bij Landlust werkt, gaf in zijn speech aan dat hij onder andere heeft geleerd bos te maaien en blad te blazen.

In de gister geopende Infotheek ligt divers informatiemateriaal met prachtige kaarten over bijvoorbeeld de verschillende soorten vogels, bomen en poep die je kunt aantreffen in de natuur.
Heel geschikt voor alle bezoekers van Theetuin Landlust.

Publicaties
Op de website van Kantershof en ZO is een item opgenomen over de feestelijke opening van de Infotheek en ondertekening van de overeenkomst tussen SBB en Cordaan.
En lees hier de blog van boswachter Marijke van Langen.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina