Ondertekening intentieverklaring zorg

vrijdag 13 juli 2018

Op woensdag 11 juli 2018 werd het startschot gegeven voor een brede samenwerking om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen in de zorg. Minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Tamara van Ark ondertekenden het bestuursakkoord waarin afspraken zijn vastgelegd om dit te stimuleren.

Als best practice staat het Leerwerkbedrijf van Cordaan in dit akkoord genoemd met de opleiding tot Woonhulp. Deze opleiding kan bij ons worden gevolgd op de locaties Hof van Sloten en De Die. In de toekomst wordt dit uitgebreid naar meer locaties, zodat steeds meer deelnemers van het leerwerkbedrijf door kunnen stromen naar werk in de ouderenzorg. Op de website van VGN staat inmiddels een artikel over de intentieverklaring en het belang daarvan. Klik hier voor het artikel.
 
Namens Cordaan leerwerkbedrijf mochten Badiaa Garrouj (werkbegeleider detachering Hof van Sloten), Renate Wieringa (manager van het Leerwerkbedrijf) en Ouafae Azarkan (deelnemer bij Hof van Sloten) de bewindslieden informeren over het traject woonhulp/Boris praktijkverklaringen. Ouafae volgt de opleiding Woonhulp en heeft in dat kader dinsdag 10 juli haar eerste Boris Praktijkverklaring gekregen.

Markant schreef in november 2017 een mooi artikel over woonhulp Ouafae en haar collega's Gino, Felicia en Pieter in Hof van Sloten. Lees hier het artikel van Markant.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina