Ondertekening intentieverklaring zorg

vrijdag 20 juli 2018

Op woensdag 11 juli 2018 werd het startschot gegeven voor een brede samenwerking om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen in de zorg. Minister Hugo de Jonge en staatssecretaris Tamara van Ark ondertekenden het bestuursakkoord waarin afspraken zijn vastgelegd om dit te stimuleren.

Als best practice staat het Leerwerkbedrijf van Cordaan in dit akkoord genoemd met de opleiding tot Woonhulp. Deze opleiding kan bij ons worden gevolgd op de locaties Hof van Sloten en De Die. In de toekomst wordt dit uitgebreid naar meer locaties, zodat steeds meer deelnemers van het leerwerkbedrijf door kunnen stromen naar werk in de ouderenzorg. Op de website van VGN staat inmiddels een artikel over de intentieverklaring en het belang daarvan. Klik hier voor het artikel.
 
Namens Cordaan leerwerkbedrijf mochten Badiaa Garrouj (werkbegeleider detachering Hof van Sloten), Renate Wieringa (manager van het Leerwerkbedrijf) en Ouafae Azarkan (deelnemer bij Hof van Sloten) de bewindslieden informeren over het traject woonhulp/Boris praktijkverklaringen. Ouafae volgt de opleiding Woonhulp en heeft in dat kader dinsdag 10 juli haar eerste Boris Praktijkverklaring gekregen.

Markant schreef in november 2017 een mooi artikel over woonhulp Ouafae en haar collega's Gino, Felicia en Pieter in Hof van Sloten. Lees hier het artikel van Markant.

*** UPDATE ***

Op dinsdag 10 juli zijn aan 8 deelnemers van het Leerwerkbedrijf de eerste Boris Praktijkverklaringen uitgereikt. Zij kregen deze Boris Praktijkverklaring als bewijs van erkenning voor hun werkzaamheden die ze uitvoeren bij De Die en Hof van Sloten. Boris Praktijkverklaringen zijn branche erkende certificaten. Met deze verklaringen kunnen ze aantonen dat ze bepaalde werkzaamheden conform de door de branche gestelde norm kunnen uitvoeren. De deelnemers kregen de praktijkverklaringen onder andere voor het opruimen van de leefomgeving en werkruimtes gebruiksklaar maken. Sommige deelnemers gaan door voor het gehele diploma Woonhulp.  Daarmee vergroten ze hun kansen op de betaalde arbeidsmarkt.

Gerelateerde pagina's

Deel deze pagina