NL Doet in d' Oude Raai: vertroetelmiddag en live radio

maandag 13 maart 2017

Afgelopen vrijdag en zaterdag staken duizenden Nederlanders de armen uit de mouwen in het kader van NL Doet. De organisatie probeert op deze manier mensen te interesseren voor vrijwilligerswerk. Voor Cordaan-locaties een mooie gelegenheid om vrijwilligers kennis te laten maken met de mogelijkheden op hun locaties.

Zo ook op d' Oude Raai. Coördinator Cultuur en Ontspanning Els Reijnders had een mooi programma in elkaar gezet. De vrijwilligers, waaronder naast een paar nieuwe gezichten veel trouwe vrijwilligers die al jaren verbonden zijn aan de locatie, zorgden ervoor dat het een ontspannen middag werd. Bewoners konden onder het genot van wat lekkers de nagels laten lakken. Een paar bewoners waagden zich aan een gezichtsmaskertje. En iedereen genoot van de optredens. 

Npo radio5
Eerder die week had Npo radio5 zich gemeld. Zij wilden graag live verslag doen van NL Doet op de locatie. In ruil daarvoor zouden de verslaggevers zelf ook aan de slag gaan als vrijwilliger. En niets bleek minder waar. Manuela Kemp en Henk Mouwe maakten ieder uur een bijdrage voor de uitzending, maar waren vooral druk met het rondbrengen van drankjes, hapjes, het voeren van gesprekken met bewoners en zingen en dansen. Alleen aan het lakken van de nagels waagde Henk zich niet. Het bekeken hebben oordeelde hij met een knipoog dat dat toch beter aan anderen kon worden overgelaten. Klik hier om het terug te zien of te luisteren NL Doet! Radio 5 doet mee.

Deel deze pagina